Hukukçu Yazar Fatma Şeref Polat'ın yönettiği programda konuşan Şahin, konuşmasında Engellilerin bu ülkede  sadece belirli günler ve haftalar takviminde, seçim zamanlarında ve sözde engelli derneklerinin kapı kapı gezerek yapmış olduğu istismar ve rant faaliyetlerinde hatırlandığını dile getirdi. Başkan Şahin, özellikle önümüz Ramazan ve bu aylarda  Konya'mız da bu tür çalışan dernek ve vakıflar çoğalıyor. Kapı kapı gezen, ellerinde gazete, dergi, boyama kitabı vs çeşitli materyallerle kapınızı çalan, kalabalık caddelerde önünüze geçen bu istismarcılara prim vermeyelim, çünkü onlara verdiğiniz paranın bir kuruşu bile engellilere gitmiyor, kapı kapı gezen hiçbir kuruluş muteber değildir dikkatli olalım diyerek uyarıda bulundu. 

Şahin, "Toplum ve karar vericilerin engellilere bakış açısı hak temelli değil, yardım temelli. Acıma ve merhamet üzerine kurgulanan bu bakış açısı, sorunları münferitleştirip, hak temelinde çözmek yerine yardıma indirgiyor. Dolayısıyla aslında tüm sorunların temelinde ayrımcılık yatıyor diyen Başkan Şahin artık engelli bireylerde topluma entegre olmak istiyor yani gelişen teknoloji ile beraber engelliler akülü arabaları ile  avmlere parklara,eğlence merkezlerine  gidebiliyor o insanlara acıyarak bakmak yerine onlarada normal bir bireymiş gibi davranarak onları toplumdan soyutlamayalım. Her engelli insan ihtiyaç sahibi mantığını yıkalım artık" diye konuştu.

Programın sonunda  engellilere yönelik yapmış olduğu farkındalık çalışmalarından dolayı Konya Fikir Sanat Kültür Adamları Derneği 2.Başkanı  Fatma Şeref Polat  tarafından Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin'e  teşekkür plaketi takdim edildi.

Program günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim