Toplumsal ve kültürel alanda yapmış olduğu çalışmalarla ön plana çıkan Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Konya Ermenekliler Derneği Sosyal Tesislerinde Dünya Engelliler Günü Münasebeti ile "Başarıya Engel Yok” adlı bir program tertip etti.Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan, Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkan Vekili Av. Fatma Şeref Polat, Konya Yörük Türkmenleri Derneği Başkanı Yusuf Yılmaz, TÜED Konya Şube Başkanı Gülhan Çağlar, Konya 1946 Demokratlar Derneği Başkanı Aysel Gürler, KONER Başkanı Ahmet İleri, Yöntem Koleji Müdürü Mehmet Tekin, CHP Konya İl Başkan Adayı Tarkan Büyükoktar ve birçok siyasi parti ve STK temsilcileri programa katıldı. 

Gönül Gözü Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, dernek olarak sadece belirli günler ve haftalar takviminde değil kuruluşlarından bugüne geçen 7 yıllık zaman diliminde her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek,  gerçek engelin vücudun herhangi bir uzvunda değil yürekte ve beyinde olduğunu belirtti. Şahin, engelli bireylerin azimle tüm engelleri aşabileceğine de dikkat çekti. 

Program da günün anlam ve önemi ile alakalı konuşmayı ise Ağlayan Kalpler Kitabının Yazarı Büşra Ateş yaptı. Ateş, "1998 yılında Konya’da SMA Tip 2 (Gevşek Bebek Sendromu) hastası olarak doğdum. SMA Tip 2 kaslardan gelen bir rahatsızlık olduğu için doğuştan yürüyemiyorum, okula gidemedim hastalığımdan dolayı. 9 yaşıma geldiğimde evde eğitim aldım ama evde eğitime başladığımda zaten kendi çabalarımla okumayı, yazmayı öğrenmiştim. Fakat 2 yıl önce bazı sağlık sorunlarımdan dolayı evde eğitime ara vermek zorunda kaldım. Bu süre içerisinde kendimi epeyi boşlukta hissettim ama benim bir sözüm vardı hep kullandığım, ‘Uçurumun kenarındayım derken asıl uçurumun kendimiz olduğunu fark ederiz’ diye, ben de bunu anladım ve yazmaya başladım. Ağlayan Kalpleri yazma sürecim bu şekilde başladı. Uzun süre hastanelerde kaldım. Bu süreç içerisinde zor dönemler atlattım ama yılmadan devam ettim. Daha sonra Ağlayan Kalpler çıktı ve güzel tepkiler aldım, özellikle kendim gibi rahatsızlığı olan arkadaşlarımdan. Onlara zaten umut olmak adına yazdım hiç bir zaman mücadeleyi bırakmadım" dedi..

Doğuştan bedensel engelli olan İsmail Değirmenci (48) ise, 8 yıl önce de MS (multipl skleroz) hastalığına yakalandı. Doğa ve manzara fotoğrafı çekerek hastalığıyla mücadele ettiğini ve bu mücadele sonucunda geçtiğimiz günlerde dünyada 5 ofisi bulunan Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (FIAP) Konya’daki ofisi tarafından ‘Yılın Sanatçısı’ kategorisinde onur ödülü aldığını belirtti.

Dernek yönetimi tarafından Engelsiz Fotoğraf Sanatçısı İsmail Değirmenci, Engelsiz Yazar Büşra Ateş ve Engellilere yönelik duyarlı çalışmalarından dolayı Aysel Gürler’e günün anısına plaket takdim edildi.

Programda kısa bir selamlaşma konuşması yapan Yunak Belediye Başkanı Abdullah Emre Demirhan ise Gönül Gözü Derneği’nin programlarını yakından takip ettiğini ve Başkan Devriş Ahmet Şahin’in Yunaklı olması hasebi ile kendisine Yunak Belediyesi Adına engellilere yönelik yapmış olduğu çalışmalardan dolayı bir plaket takdim etti.

Programda yine duyarlı çalışmalarından dolayı Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Derneği Başkan Vekili Av. Fatma Şeref Polat tarafından Dernek adına Devriş Ahmet Şahin’e şükran plaketi takdim edildi.Ayrıca Fatma Şeref Polat’ın çocuklarına ait olan kumbarayı derneğe bağışlaması davetlileri duygulandırırken büyük alkış topladı. 

Müzik Öğretmeni Sevcan İleri ve Fatih Şahin Işık’ın sahne aldığı programda duygulu ve çoskulu anlar yaşayan davetlilere Geleneksel Arabaşı Çorbası ve Ermenek Helvası ikram edildi.

HASİP MUTLU 

Editör: TE Bilişim