Vali Koca ile bir araya gelen Bernhart,Nisan ayının sonuna doğru Almanya’dan hareket ettiğini belirterek, yolculuğusırasında ayda yaklaşık bin kilometre mesafe kat ettiğini ve bu süre içerisindeçeşitli yerleri görme imkanı bulduğunu söyledi. Türk halkınınmisafirperverliğine ve yardımseverliğine de dikkat çeken Bernhard, diğerülkelerde göremediği ilgiyi ülkemizde gördüğünü belirterek, Türk halkınınkendisine karşı sergilediği sıcak ilgiden dolayı oldukça mutlu ve memnunolduğunu dile getirdi. Amacının engelleri ortadan kaldırmak olduğunu ifade edenBernhard, bunu tüm dünyaya göstermek için bu yola çıktığını ve asıl engelininsanların düşüncelerinde olduğunu ifade etti.

Vali Koca ise engelli yazar FelixBernhard'ın bu davranışını takdir ettiğini belirterek, "Engelli olmakhiçbir zaman insanların yapacaklarına engel değildir. Yeter ki insanlar beyinyönünden engelli olmasınlar. Felix Bernhard'ı yaklaşık altı aydır sürdürdüğü bugüzel amaç için tebrik ediyor ve bu yolculuğu sırasında kendisine başarılardiliyorum" dedi.

Vali Koca daha sonra Felix Bernhard'aKaraman'ın tarihi ve kültürünü yansıtan çeşitli hediyeler verdi. Ziyaret hatırafotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

İHA


Editör: TE Bilişim