Üstelik Taşyünü ile yaptıracağınız mantolamasayesinde enerji faturalarınızı yarı yarıya düşürebilirsiniz.
Isı yalıtımı kadar ses yalıtımı uygulamalarında da mükemmel sonuçlar verentaşyünü, gerek yaşam konforunu yükselten gerekse enerji tasarrufu sağlayan birunsur olarak hem kullanıcıların bilinçlenmesi hem de yönetmeliklerinyükseltilmesi ile yaygınlaşıyor. Soğuk ve sıcağa olduğu kadar yangına olandirenci ile de yangına karşı yapıları güçlü kılan taşyünü pek çok çeşittesunuluyor. Özellikle inşaatlarda ve eski binaların yalıtımında büyük bir önemkazanan ve tasarruf sağlayan izalasyonun doğru ve bilinçli yapılmasıgerektiğine dikkat çeken Ali Şevval Boya Yönetim Kurulu Başkanı Bayram AliYılmaz, yalıtımın önemine vurgu yaptı. Yalıtım yaptıracaklara uyarılardabulunan Ali Şevval Boya Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Ali Yılmaz, “Doğruyalıtımda en önemli unsur, Avrupa Standartları’na uygun, CE belgeli ürünlerintercih edilmesidir. Ancak standartlara uygun ürünler kullanılarak uzun ömürlüve sağlıklı bir yalıtım mümkün olabilir. Bu nedenle Fuller Boya Taş yünü ısıyalıtım levhası gibi CE belgeli ürünlerle yapılmış yalıtım sonrası binasakinlerinin yakıt faturaları da yarı yarıya düşüyor. Bu konuda Fuller Boya Taşyünü ısı yalıtım levhası müşterilerimize garantili ve güvenli ürünler sunuyor.Çünkü standart dışı malzemeler ve merdiven altı üretimle gerçekleşen yalıtımlarbinalar için fayda sağlamadığı gibi yalıtım için harcanan paranın da boşagitmesine sebep oluyor. Yani kalitesiz ve birbirleriyle uyumu olmayan ürünlerbinalarımızı gerçekte yalıtmıyor, sadece ‘yanıltmış’ oluyor’’ dedi.,
 
 

İÇ MEKANLARDAKİ SICAKLIĞI KORUR

Doğru mantolamanın, içmekânlardaki sıcaklığın uzun süre istenen seviyelerde korunmasını sağladığınısöyleyen Yılmaz, “Kış aylarında oluşan ısı kayıplarını, yaz aylarında isemeydana gelebilecek ısı kazançlarını azaltmak için yapılan mantolama, enerjifaturalarına da olumlu yansıyor. Kış aylarında kömür, doğalgaz gibi yakıtgiderlerini, yaz aylarında ise klima kullanımına bağlı elektrik enerjisitüketimini neredeyse yarı yarıya azaltıyor. Mantolama (dış cephe ısı yalıtımı), binanın dış kabuğunu atmosferikşartlardan dolayı oluşan yıpranmalardan koruyan bir uygulamadır. Isıköprülerini tamamen ortadan kaldıran mantolama, en etkin ısı yalıtım sistemleriarasında yer alıyor. Taşyünü ile yapılan mantolama, ısı  kaybını ve kazancını önemli ölçüde azaltıyor.Taşyünü ayrıca taşıyıcı sistemde oluşan yoğuşmayı  engelleyerek depreme karşı sistemin korozyonauğramasını da engelliyor. Taşyünü ile doğru malzeme ve bileşenlerinin seçiminitakiben, doğru uygulanmış mantolama sistemi; bina ve dış ortam arasındaoluşturduğu yalıtım ile yalnızca ısı değil, açık gözenekli elyaf yapı sayesindeses yalıtımı ve yanmaz özelliği ile yangın güvenliği de sağlıyor. Bunun yanısıra, dış cepheyi koruduğu için binanın daha geç  yaşlanmasına olanak tanıyor, dolayısıylaenerji ve bakım giderlerini önemli ölçüde azaltıyor.
 
 
 
Kışın sıcak, yazın serinbinalar için çok daha az fatura ödemenin yolu ise ısı yalıtımı yaptırmaktangeçiyor. Ancak her yalıtım yapılmış binada bu oranlarda tasarruf mümkün olmuyor.Yalıtımı doğru şekilde yapılmış bir binanın dairelerinde, içeride olmasıistenen serinlik daha uzun süre kalıyor. Kışa hazırlık döneminde binalarımızauygulayabileceğimiz çeşitli yalıtım uygulamaları bulunuyor. Dış duvarlaramantolama, çatılara ve binalarımızın iç duvarları ile katlar arası döşemelerineyapılabilecek yalıtım uygulamaları ile kış aylarını çok daha sıcak, yazaylarını ise çok daha serin geçirebilmek artık mümkün” diye konuştu.

ONUR KALKAN


Editör: TE Bilişim