ERKONSİAD Başkanı Ali Süzgün’ün, ERKONSİAD adına ve ASKON adına yaptığı açıklamalar sonrası Bakanlık tarafından da dile getirilmeye başlayan Endüstri 4.0 dönemi için çalışmalar başladı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, “Dijital Dönüşüm Platformu” kurduklarını belirterek, imalat sanayinde yapay zekayı devreye sokacak yeni bir yol haritası çalışması yürütüldüğünü açıkladı. Bakan Özlü, konuyla alakalı, “Endüstride 4.0 dönemi için geri sayım başladı. Türkiye, imalat sanayinde yapay zekayı devreye sokacak yeni dönem için çalışmalarına hız verdi. Yeni sanayi devrimine hazırlık düzeyini artırmak, işletmelerin dijital dönüşümünü hızlandırmak ve ihtiyaç duyulan dijital teknolojilerin geliştirilmesinde etkin rol almak amacıyla Dijital Dönüşüm Platformu kuran Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’nin dijital dönüşüm gündeminin belirlenmesinde de öncü bir rol üstelenecek. Özlü, şunları söyledi: “Endüstride dijital dönüşüme ilişkin çalışmalar Bakanlığımız koordinasyonunda yürütülüyor. Endüstride 4.0 ile ülkemizde imalat sanayinde yapısal bir değişiklik olacak. Bu amaçla öncelikle ilgili tarafları bir araya getiren bir platform kuruldu. Platform Türkiye’de 4. sanayi devrimi/dijital dönüşüm sürecinin planlanması ve uygulanmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi amacını taşıyor” dedi. 

Bakan Özlü’nün açıklamalarının son derece önemli olduğunu vurgulayan ERKONSİAD Başkanı Ali Süzgün, uzun süredir Endüstri 4.0 ile ilgili uğraş verdiklerini belirterek, seslerinin duyulmasının ve çalışmalara başlanmasının sevindirici olduğunun altını çizdi.HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim