Hayırsever işadamı Yusuf Gül tarafından yaptırılan Yusuf Gül İlkokulu, düzenlenen tören ile açıldı.  Okul açılış törenine Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli , Hayırsever Yusuf Gül ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende ilk olarak halk oyunları gösterisi sunuldu. Programın açılış konuşmasını yapan İl Mili Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, gözümüzü açtığımız ilk kurumların okullar ve ilkokullar olduğunu belirterek sözlerine şu şekilde devam etti;  “ Hayatlar ilkokuldan başlıyor. Üniversiteye, mesleğe giden yol buralardan başlıyor. Cehaletin de kurtulduğu mekânların buralar olduğunu biliyoruz.  Bu kurumlarımızın birçoğu devletimizin katkıları ve destekleriyle inşa edilirken birçoğu ise hayırseverlerimiz desteği ile bu millete kazandırdığı eserlerdir ve hayata bizler buralardan başlıyoruz. Cenab-ı Allah hepimize bu ülkenin zenginine bu şekilde hayırlı eserler yapmayı nasip eylesin.  Konya merkezde yaşanan derslik sıkıntısını çözmek amacıyla tüm hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘HAYATIMIZIN HER DÖNEMİNDE İHTİYACIMIZ VAR’

Hayatta en önemli şeyin eğitim ve vatanını, milletini seven nesiller yetiştirmek olduğunu ifade eden Hayırsever Yusuf Gül, “Eğitim, bireyin bilgi ve becerilerini artırmakla kalmaz.  Kişiyi iyi bir meslek sahibi yapmasının yanında toplumun maddi ve manevi değerlerin kazanmasına yardımcı olur. Hayatımızın her döneminde eğitim ve öğretmene ihtiyacımız vardır. Eğitimin önemine, eğitimli insanların milletimize daha faydalı olacağına inandığım için doğup büyüdüğüm topraklara bir eğitim yuvası yapmaya karar verdim.  Yeni eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” temennilerinde bulundu.  

‘KARATAY’DA OKUL ARSASI SORUNUMUZ YOK’

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ise,  Yusuf Gül İlkokulu’nun Konya ya, Karatay’a ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dileyerek başladığı konuşmasında, “Belediye olarak okulların çevresini ve fiziki çalışmalarını yapmak bizlere düşüyor.  Belediye olarak üç tanesi anaokulu olmak üzere yirmi tane okul inşa ederek Milli Eğitim Camiasına teslim ettik.  Beş tane kapalı spor salonu, 16 tane suni çim saha yapılarak okullarımıza teslim edilmiştir. Karatay’da okul arsası problemi yoktur. Bugünden sonra yapılabilecek seksen üç okulun arsası hazırdır.  Karatay ilçemiz yakın gelecekte 125 bin nüfusa da hizmet edecektir” bilgisini verdi. 

AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Başçı da konuşmasına Yusuf Gül’e teşekkür ederek, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleri daha modern daha güçlü, öğrenci sayısı daha az sınıflar ile inşallah gerçekleşecek” dedi. 

İnsanoğlunun var oluşundan beri eğitimin olduğunu ve eğitimin öneminin giderek artığını ifade eden Vali Yardımcısı Fazlı Akgün, “İnsanoğlunun var oluşunda beri eğitimin olduğunu ve eğitimin o günden bu güne kadar eğitimin önemini gittikçe artığını hepimiz bilmekteyiz.  Bu dünyada ülke olarak yer alabilmek için bazı şartlar var. Bu şartların en başında çağdaş bir eğitim sistemini benimseyip toplumun tüm bireylerini çağdaş bilgiler ile donatmak gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde,protokol ve öğrenciler tarafından Yusuf Gül İlkokulu kurdele kesilerek eğitim ve öğretime açıldı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA 

Editör: TE Bilişim