Saadet Partisi Karatay teşkilatı, düzenlediği toplantı ile Karatay Belediye Başkan adayını ve projelerini kamuoyuna takdim etti. Parti il binasında düzenlenen toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Karatay Belediyesi eski Başkanı Mehmet Şen, Meram Belediyesi eski Başkanı Veysel Candan, Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç, Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hasan Hüseyin Uyar, Selçuklu Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan, Meram Belediye Başkan Adayı Hüseyin Saydam, Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak, Karatay Meclis Üyesi adayları ve çok sayıda partili katıldı.

KARATAY’DA ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ

Saadet Partisi Karatay İlçe Başkanı Ali Genç programda yaptığı konuşmada, “Seçimlerin ülkemize, şehrimize, ilçemize hayırlar getirmesini Cehab- Hakk’tan niyaz ediyorum. Geniş istişareler sonucu, Genel Merkezimizin de tensipleriyle Konyamızın başarılı sanayicilerinden, Ziraat Yüksek Mühendisi Sinan Toprak kardeşimiz, Saadet Partimizin Karatay Belediye Başkan Adayı olmuştur. Aday olduktan sonra da hızlı bir şekilde çalışmalarına başlamıştır. Kardeşlerim, Karatay teşkilatımız olarak, uzun çalışmalar sonrası, hem belediye başkan adayımızı, hem de meclis üyesi adaylarımızı tespit ettik. Çok güçlü, liyakatli, her biri kendi alanlarında başarılı, tecrübeli, birikimli ve iddialı bir kadro ila halkımızın karşısındayız. İnşallah bugünden sonra, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla, meclis üyelerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde, 31 Mart akşamına kadar tüm Karatay’da çalmadık kapı, kazanmadık gönül, sıkmadık el bırakmayarak, tüm Karatay’a ulaşacağız” dedi.

ARADIĞINIZ 94 RUHU BURADADIR

“Bizler elhamdülillah mazisi temiz olan bir partinin mensuplarıyız. Geçmişte görev yapan başkanlarımız efsane hizmetler yapmış, vatandaşımızın gönlünde taht kurmuştur” diyen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buradan Mustafa Özkafa başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine Özkafa başkanımızdan görevi devralan, ilçemize çok değerli hizmetler yapan ve ilklere imza atan Mehmet Şen başkanımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Şimdi birileri 94 ruhunu arıyar. 94 ruhu aramakla bulunmaz. Bu ruhun temeli 1989 yılında Konya’da atılmıştır. O gün Konya’da 4 belediyenin 4’ünün de alarak, halkımız Milli Görüş belediyeciliği ile tanıştı. Başkanlarımız kısıtlı imkanlar ile, tekeden süt çıkararak, Milli Görüş belediyeciliğini marka haline getirdi. Neticede, yurdumuzun büyük kısmı bu başarılara duyarsız kalmamış ve 1994’te Milli Görüş belediyeciliği ile tanışmıştır. Biz halkımıza diyoruz ki, birilerinin aradığı 94 ruhunun aslı buradadır. Saadet Partisi’ndedir. Bir şeyin aslı varken taklitleri ile vakit kaybetmeyin. Taklitler aslının yerini tutmaz. Bizim bu seçimlerde bir tek ittifakımız var, o da halkımızla yaptığımız ittifaktır. Tüm illerde ve ilçelerde kendi adaylarımızla çıkıyoruz. Ne Hazineden, ne de başka bir kurumdan tek bir kuruş para almıyoruz.” 

ÇALIŞMALARI CİHAD BİLİNCİ İLE YAPIYORUZ

Son olarak söz alan Karatay Belediye Başkan Adayı Sinan Toprak da hedeflerini ve projelerini anlattı. 

“Karatay’a nasıl hizmet edebiliriz noktasında pek çok proje ortaya koyduk” diyen Toprak, “Bugün yaptığımız çalışmaların detaylarını paylaşacağız. 90’lı yıllarda Konya bir cazibe merkeziydi. Konya’da milli ve manevi değerlere bağlı bir yönetim anlayışından faydalanabilmeniz kolaydı. Dışarıdan ciddi olarak göç alıyordu. Konya’daki belediyecilik alanında yapılanlar bir marka olmuştu. 2000’li yıllardan sonra, ülkemizin tamamında siyasi bir bakış açısı değişikliği, istikamet noktasında bir kırılma oldu. Kırılma sonrası Konya’da da dünyalıklar üzerine kurulan bir tasavvur gelişti. Sosyal dokumuz zedelendi. Ekonomimiz tarumar edildi. Eğitim noktasında yara aldık. Üniversite sayısı arttı ama donanımlı bireyler yetiştiremedik. Adliyeler büyüdü, adli vakalar arttı. Hastaneler büyüdü, hasta sayısı arttı. Bir şeyi yaparken diğer şeyi bozdular. Saadet Partililer olarak her ortamı, insanlara doğruları anlatmak, yanlışları söyleme görevini ifa edeceğiz. Sadece rabbimizin rızası için bu çalışmaları yapacağız. Bu çalışmaları Cihad bilinci ile yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.

SİNAN TOPRAK’IN PROJELERİNDEN BAZILARI

-Güvenli oyun parkları

-Sokak köpeklerine koruyucu çözüm

-Hava kirliliği çözülecek

-Doğalgaz mahalleleri ulaştırılacak

-Yardım kömürleri kaliteli olacak

-Yeni ulaşım güzergahları

-Bisiklet ve servis yolları kazandırılacak

- Hafif raylı sistem ile kolay ulaşım

-Hayvancılık katı atıklarına dönüşüm tesisi

-Medeniyetimize uygun cazibe merkezleri

-Çarşı Bedesten ile yöresel ürünlere teşvik

-Otopark sorununa çözüm

-Kullanışlı yeni Hayvan Pazarı 

-Çiğ Süt Satış Noktaları

-Küçük üretici desteklenecek

-Jeotermal kaynaklar değerlendirilecek

-Seracılığın merkezi Karatay olacak

-İki ayrı Organize Sanayi Bölgesi 

-Ürün kooperatifleri kurulacak

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim