Namaz Gönüllüleri Platformu, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı, Ensar Vakfı Konya Şubesi ve Genç Namaz Gönüllüleri Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin destek verdiği "Namazla Diriliş" konferansı Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Konferansa AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da katıldı.

Konferansa Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, Prof. Dr. Kerim Buladı, İmam Ebu Hanife ve İmam Maturidi Araştırma Vakfı Başkan Vekili Muhammet Masum Vanlıoğlu, Düşünce Koçu Münir Arıkan, Araştırmacı-Yazar Ramazan Kayan, Yazar Dursun Ali Taşçı ve Mehmet Şerif Niziplioğlu konuşmacı olarak katıldı.

Gerçekleşen konferansta konuşan Prof. Dr. Kerim Buladı,“Çok ağız kalabalığı laflar ediyoruz. Sportif faaliyetlerden tutun, yogaya kadar çeşitli şeyler deneniyor gençliğin üzerinde. Yapılacak en büyük hizmet gençleri secdeyle, rüku ile, namazla tanıştırmaktır. Hazreti Mevlana Fihi Ma Fih adlı eserinde ‘Kendilerini akıllı sananlar, zenginlik bununla olur demişler, böyle bilmişlerdir ama yanılmışlardır. Tanrı tapısının aşıklarınca zenginlik, namaz darphanesinde basılmış naz ve niyaz parasına sahip olmakladır’ demiş. Yani Mevlana parayla, pulla, akılla zengin olunmaz diyor. Eğer o akıl namaz kılmayı kişiye emretmiyor ise Mevlana’nın dediği gibi akıl sayılamaz” diye konuştu.

Gerçekleştirdiği konuşmasında Yeni Zelanda’da yaşananlara değinen Mehmet Şerif Niziplioğlu, “Size diyorlar ki bugün senin Cuma namazın bu Cuma vakti son namazın. Bugün bu camiden çıkamayacaksın. Son kez Rabbinin huzurunda divana duruyorsun. Son defa. Ve biliyorsun ki sen Allah’ın dininin yok olmasını isteyen birilerinin eline düştün. Son defa namaz kılmanıza müsaade ettiler ve sizi şehit edecekler. Diyorlar ki son arzunuz nedir. Diyorsunuz ki son bir defa abdest alacağım. Son defa abdest alıyorsunuz. Abdestinizi aldıktan sonra attığınız her adımla bir günahınızın silineceğini bileceksiniz. Yeni Zelanda’da kardeşlerimiz şehit edildi. Rabbim onları Hazreti Hamza ile buluştursun” ifadelerini kullandı. 

Yazar Dursun Ali Taşçı, “Hayal gibi bir alemde yaşıyoruz. Müslümanın asaleti var. Özü gür olmayan bir insanın özgürlüğünden söz edilebilir mi? Fıtrat kavramı var mı bugün okullarımızda ve dünya okullarında? Biz çocuklarımıza atomu öğretmek zorundayız. Maddenin özü atom insanın özü fıtrat. Ben de içim yana yana okudum bazı şeyleri.Dünyadaki ve Türkiye’deki eğitim sistemlerinde öz yok. Öz olmayınca da bereket yok” dedi.

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim