Saadet Partisi Konya İl Başkanlığı aday tanıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel Sekreteri Tacettin Çetinkaya, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz, Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci,  Meram Belediyesi Eski Başkanı Veysel Candan, Meram Belediyesi eski Başkanı Mustafa Özkan, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, merkez ilçe belediye başkan adayları ve parti yönetimi katıldı.

‘ÇALINMADIK KAPI, GİRİLMEDİK GÖNÜL BIRAKMAYACAĞIZ’

Aday tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren Saadet Partisi İl Başkan Vekili Ahmet Büyüktermiyeci, “Saadet Partisi olarak Konya belediye başkan adaylarımızı ve belediye meclis üyelerini belirlemek için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.  Türkiye geneli başta olmak üzere Konya’da da seçimlere Saadet Partisi olarak tek başımıza gireceğiz. İnşallah hafta sonuna kadar bütün seçim çevrelerinde aday belirleme sürecini tamamlayacağız.  Seçim sürecinde Belediye Başkan Adaylarımız ve Belediye Meclis Üyesi adaylarımız ile yoğun bir çaba sarf edeceğiz. Çalınmadık kapı, girilmedik gönül bırakmayacağız.  Daha önce kime oy vermiş olursa olsun herkesin oyuna talip olacağız. Milli Görüş belediyeciliği ile Konyalılara ve esnaflara hizmetler yaptık. Adeta belediyeciliğin kitabını yazdık. İsraf etmeden borçlanmadan, halkımıza birlikte hizmet ettik.  Tüm Türkiye’ye örnek olduk. İnşallah Konyamız 31 Mart seçimlerinde halkımızın teveccühü ve tercihi ile yeniden milli görüş belediyeciliğine kavuşacaktır” dedi. 

‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİNDE HALKA AÇIK, HALKLA İÇ İÇE OLMA ANLAYIŞI VARDIR’

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Milli Görüş belediyeciliğinin istihdama zemin hazırlayan belediyecilik anlayışı olduğunu belirterek, “Biz de inşallah istihdamı dikkate alan belediyecilik anlayışını yeniden Türkiye'nin gündemine taşıyacağız” dedi.  Yalman konuşmasını şu şekilde sürdürdü, “Milli Görüş belediyeciliğin temelinde işi ehline vermek,  liyakati dikkate almak vardır. Milli Görüş belediyeciliğinde halka açık, halkla iç içe olma anlayışı vardır. Şeffaf belediyecilik anlayışı vardır. Sorgulanabilir ve hesap verilebilir belediyecilik anlayışını yapmış idik. Bundan sonra da yapacağız.  Türkiye sosyal belediyecilik anlayışı ilk defa Milli Görüş belediyeciliği yaygınlaştırmıştı. Milli Görüş belediyeciliği istihdama zemin hazırlayan bir belediyecilik anlayışıdır. Biz de inşallah istihdamı dikkate alan belediyecilik anlayışını yeniden Türkiye'nin gündemine taşıyacağız. Ayrıca bir diğer husus ise emanete sahip çıkmaktır. Yani milletin malına ve emanetine sahip çıkma anlayışındayız. Bizim belediye başkanlığımız döneminde Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere hizmet verme mecburiyeti yoktu. Milli Görüş belediyeciliği buna rağmen kanunlar çerçevesinde yardımda bulunmaya çalıştı. Taşkent Balcılar'da bir afet oldu. Devletten önce belediye olarak yardıma biz gittik. Gölcük depreminde de devletten önce yardıma giden Milli Görüş belediyeleri olmuştur. Belediyecilik, böyle yapılır. Halka hizmet, hakka ibadettir. Bu cümle lafta değil, fiiliyatta olmalıdır” diye konuştu.

‘SAADET PARTİSİ'NE BİR TEVECCÜHÜ VAR. BU OYUNU BOZACAK OLAN MİLLETİMİZDİR’

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, Saadet Partisi olarak 31 Mart seçimlerine tek başına gireceklerine vurgu yaparak, “Biz, tek başımıza seçime gireceğiz. Bizim dışımızda 2 ittifak var. Bunların biri Cumhur diğeri de Millet ittifakı. Tek olarak seçime giren parti biziz. Yerel ölçekte bazı meselelerin konuşulmaması adına, ortaya çıkan sıkıntıların, yolsuzlukların konuşulmaması adına bu tür laflar her seçimden önce ortaya atılır. Gündem böyle değiştirilir. Saadet Partisi'nin HDP ile herhangi bir görüşmesi olmadığı gibi, bir seçim ittifakı da yoktur. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşlara bir soru sormak isterim. Eğer HDP, PKK ile ilişkilendirilmiş bir parti ise iktidarda bulunan ve onunla birlikte ittifak içinde olan MHP, HDP'ye mecliste ne için Meclis Başkan Vekilliği görevi verdi? Madem HDP böyle bir parti, 80 trilyonluk seçim yatırımı neden yapıldı? Hiçbir şekilde HDP ile ilişkilendirilmeyecek Saadet Partisi'ne bu iftira atılacak, algı oluşturulmaya çalışılacak ve yerel seçimleri bir beka sorunu haline getirilecek... Pes doğrusu. Altını çizerek söylüyorum. Bizim herhangi bir parti ile bağımız yok. Bu nasıl bir algıdır? Milletimizin Saadet Partisi'ne bir teveccühü var. Bu oyunu bozacak olan milletimizdir” dedi.

‘KAPIMIZ HER ZAMAN VE HERKESE AÇIK OLACAK’

Göreve gelmeleri halinde kapıların her zaman ve herkese açık olacağına dikkat çeken Uyar, “Biz, şeffaf belediyecilik anlayışını ve merhameti ötelemeyeceğiz. Kapımız her zaman ve  herkese açık olacak. Şehir içinde yaşanan olumsuz bir olayın vebalinin üzerimizde olduğunun bilincini taşıyacağız. Yolsuzluğa geçit vermeyeceğiz. Doğru ve adil olmayan hiçbir hizmeti yapmamaya gayret göstereceğiz. Toplumun her kesimine ulaşabilecek hizmetler yapmaya gayret edeceğiz. Ümmetin malını, milletin malını çarçur etmeyeceğiz. Saadet iktidarında ve Saadet belediyeciliğinde kesinlikle atamalarda ve hizmetlerde partizanlık yapmayacağız. Ayrımcılık da yapmayacağız. Herkesin hizmetten ve atamalarda eşit yararlanma hakkına sahiptir. Yerel kültür ve değerleri koruyup zenginleştireceğiz. Hizmetlerimizi doğru ve hızlı bir şekilde yapacağız. Hesap verilebilir ve şeffaf olacağız. Herkesin derdi ile dertleneceğiz. Halk ile iç içe olacağız. İmar uygulamalarında hiç kimseye rant sağlamayacağız. Merhametli ve adil olacağız. Nasıl ki ulaşım, 65 yaş üstüne bedava ise öğrencilerimize de bedava yapacağız. Öğrenci, ne olursa olsun bizim anlayışımıza göre fakirdir. Hesap verebilir bir belediye olacağız” ifadelerini kullandı.

 ‘İŞ ÜRETECEK ADAMA İHTİYACIMIZ VAR’

Aday tanıtım toplantısında söz alan Meram Belediyesi Eski Başkanı Veysel Candan ise “ Belediye meclis toplantıları TV’lerde canlı yayınlansın. Belediye bütçeleri internette günü gününe açıklansın. Bu paralar nerede doğru kayıp gidiyor onları görelim. Bu paralar nereye gidiyor öğrenelim. Belediye başkanının boyuna veya kilosuna bakılarak oy verilmez. Ya da reisin partisi diye de oy verilmez. İstanbul'a ihanet ettik denildi. Arkasından binalar yıkıldı. Şimdi de hesabını soracağız diyorsunuz. 16 yıldır iktidarda olan siz değil misiniz? AK Parti gönül belediyeciliği yapacakmış. 16 yıldır neredesiniz? Hangi gönüle girdiniz, hangi belediyeciliği yaptınız? Ben, AK Parti'nin bu reklam çalışmalarını görünce gerçekten gülüyorum. Emekli kahvehaneleri yapılmış. Bizim buna değil, emeklilerin de üretebileceği yerlere ihtiyacımız var. Millet kıraathanelerine orada çay içip, kek yiyip sohbet edenlere değil, orada iş üretecek adama ihtiyacımız var. Domates, patlıcan, ıspanak siyasetini bırakın. Görünen ortada. 16 defa bütçe hazırlayan bir hükümet, bir kez mi denk bütçe oluşturamaz?” ifadelerini kullandı. Saadet Partisi Konya adayları şu şekilde; Hasan Hüseyin Uyar Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kenan Özcan (Selçuklu), Sinan Toprak (Karatay), Hüseyin Saydam (Meram), Mustafa Perihan (Akören), Mustafa Karakaş (Akşehir), Mustafa Acar (Beyşehir), Mehmet Satılmış (Cihanbeyli), Abdullah Uysal (Çumra), Veysel Kapçı (Doğanhisar), Dursun Ali Yaşa (Emirgazi), Nazım Seyhan (Ereğli), Ali Mermer (Hüyük), Lutfi Çelik (Ilgın), Hüseyin Aydoğdu (Kadınhanı), Mustafa Ildız (Karapınar), Ziya Tokgöz (Sarayönü) ve Mehmet Emin Aydın (Taşkent).

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim