Mimar ve Mühendisler Grubu 1996 (MMG) Konya Şubesi Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü misafirhanesinde 6. Geleneksel iftar yemeği programı düzenledi. Programa Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka,  Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Kara, Konya Teknik Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferruh Yıldız,  Konya Jeoloji Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan,  KOP Başkanı İhsan Bostancı, MEVKA Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, MMG Konya Şube Başkanı Hayri Oğurlu ile çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren MMG Konya Şube Başkanı Hayri Oğurlu, “Mimar ve Mühendisler Grubu 1996 (MMG) çok köklü bir sivil toplum kuruluşu. Bereketli Ramazan gününde hep birlikte hem akademisyenlerimiz hem STK’larımızın temsilcileri, hem de Kamu Kuruluşları temsilcilerimiz hem de özel sektörden katılımcılarımız ile bir arada iftar yapmak istedik. Organizasyonda emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

‘ÜLKEMİZİN GELİŞMESİ VE İLERİ SEVİYELERE GİDEBİLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Mimar ve Mühendisler Grubu 25 yılı aşkın süredir Türkiye’de faaliyet gösteren bir sivil toplum örgütü olarak çalıştıklarına dikkat çeken MMG Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Osman Arı “Mimar ve Mühendislerle bir araya gelerek ülkemizin gelişmesine, sanayileşmesine katkıda bulunan bir sivil toplum örgütü. Bizler memleketini seven mühendisler olarak ülkemize değer üretmeye , ülkemizin gelişmesine ve daha ileri seviyelere gelmesine, dünyadaki yarışta biz de varız diyebilmek için çalışıyoruz, gayret ediyoruz” dedi.

‘KONYA SANAYİLEŞME KONUSUNDA OLDUKÇA İYİ NOKTADA’

KSO Başkanı Memiş Kütükcü  ise “Bugün geldiğimiz noktada Konya sanayileşme ivmesini çok iyi bir noktaya taşımış ve Konya’da 40 değişik sektörde çok mozaikli, ürün deseni geniş olan bir üretim kapasitesine ulaştık. Hemen hemen her sektörde iddialı üretimlerimiz var. Konya Türkiye’nin 3. en büyük sanayi bölgesini inşa etti” ifadelerini kullandı.

‘24 TANE DAHA ENDÜSTRİ BÖLGESİ İLAN EDİLECEK ALANIMIZ VAR’

Dünyada ekonomik çalkantı olduğunu ifade eden Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Ekonomik olarak yeni bir sürecin içinde bulunuyoruz. Bu süreçteki bütün zorlukları da hep birlikte aşacağız. Bunları aşarken de en büyük güvencemiz nitelikli insan kaynağıdır. Genç ve eğitimli insan kaynağı gücümüz var. Çevremize baktığımızda özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin en büyük sıkıntısı 'firmalarımızı nereye taşıyacağız' noktasıdır. Dün bir toplantımız vardı. Almanya, 'firmaları nereye taşıyacağız, nitelikli genç mühendis iş gücü nerede var, nereye nakledebiliriz' çabasının içinde. Bu noktada Türkiye favori ülkelerden bir tanesi. Geçen hafta 6 endüstri bölgesi ilan ettik. Bunun yanında 24 tane daha endüstri bölgesi ilan edilecek alanımız var. Her biri teşvik talebinde bulunmuş, Türkiye'nin büyük projelerinin yapılacağı yeni endüstriyel alanlar kurmaya gayret ediyoruz. Her gün her yerden OSB ve endüstriyel bölge talebi geliyor. Bunlar bize ümit veriyor." - "Yüksek teknolojide üretim yapan firmalara ihtiyaç var" Büyükdede, gelecek dönemde çok hızlı gelişmeye ve yüksek teknolojide üretim yapan firmalara ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Fabrikalarımıza endüstri 4.0'ı nasıl uygulayacağız telaşı içerisindeyiz. Bunu uygularken 'acaba istihdamda bir problem olacak mı olmayacak mı?' onu yönetmeye gayret ediyoruz. Yeni bir sürece giriyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği ile aynı süreci yaşama devam ediyor. Bu sürece üniversitelerimiz her gün yeni fakülteler, laboratuvarlar ve test merkezleri kurarak destek veriyor." diye konuştu. Büyükdede, Konya'daki ASELSAN yatırımın şehrin potansiyelinin artmasına katkı sağlayacağını belirtti.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA