Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Tornacılar Odası Başkanlığı tarafından sanayici esnaflar ile birlikte istişare programı düzenlendi. Anadolu Sanayi Sitesi içerisindeki Ali Okutan Tesisleri’nde gerçekleştirilen programa AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, İŞKUR İl Müdürü Emrah Keleş, SGK İl Müdürü Mustafa Murat Yavuz, Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Demirciler Odası Başkanı Mehmet Yüksel Kurt ve çok sayıda sanayici esnaf katıldı. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, ülkenin ekonomi nöbeti de tuttuğunu belirterek Etyemez, ekonomik büyümeyi kimsenin engelleyemeyeceğini vurguladı. Buna örnek olarak ise Konyalı sanayicileri gösterdi. 

BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZI BİLE BÖLEMEYECEKLER!

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade ederek karşı olanların, Ortadoğu ile bağlantımızı kesecek bir yapı kurmak istediklerini vurguladı.. ‘Biz varımızla yoğumuzla mücadele eder kimseyi bu topraklara ayak bastırmayız’ diyen Etyemez, sözlerine ise şu şekilde devam etti; Türkiye çok önemli bir süreçten geçiyor. Her gün yeni bir durum her gün yeni bir gündem ile karşılaşan bir süreç yaşıyoruz.  Bulunduğumuz Coğrafyanın yapısı bugünkü bu sorunları yaşatmıyor bize. 1071’de Malazgirt de Anadolu’nun kapılarını açan savaştan beri bu coğrafyada biz bu sorunları yaşıyoruz.  Bu anlamda da ciddi bir tecrübemiz var. Haçlı seferlerinden beri coğrafyamız ile uğraşıyorlar. Eğer bu sorunları ‘yaşamamız gerekir’ şeklinde bakarsanız sorunsuz bir dünya kimse beklemesin. Ülke, Millet, Hükümet olarak bir sınır nöbeti tutuyoruz. Yanı başımızda bir Suriye karması yaşıyoruz. Burada bize karşı bir terör devleti kurulmak isteniyor. Türkiye’nin içerisini karıştırmak, bölmek ve parçalama çabası içerisindeler. Amaçları yönetilebilir, sözünden çıkmayan, Avrupa’nın istediği gibi yaşayan ve üretebilen, ülke oluşturmak. Bunun içinde birçok oyunu ülkemizde denediler. İçeriden kendilerine işbirliği yapabilecek hainleri de buldular. Daha önce PKK’ya destek veriliyorlardı. Eğer PKK onlardan destek almamış olsaydı bugün bu hale gelmezdi. Bu terör örgütüyle 40 yıldır mücadele ediyoruz ve milyarlarca dolar para harcadık. On binlerle ifade edilecek şehitler verdik. Hem PKK ile hem de FETO ile bazı şeyleri başaramayanlar bu sefer sınırımızın ötesinde bir terör devleti kurarak içimizi karıştıracak ve Ortadoğu ile olan bağlantımızı kesecek bir yapı kurmak istiyorlar. Afrin’de bir takım odaklanmalar var. Biz varımızla yoğumuzla mücadele eder kimseyi bu topraklara ayak bastırmayız. Bir karış toprağı da böldürmeyiz. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Kanımızın son damlasına kadar toprağımızı koruruz. Onun için sınırda ve sınır ötesinde nöbetteyiz.”

HERKESİN RAHATSIZ OLACAĞI PROJELER GELİŞTİRİYORUZ!

Türkiye’nin ekonomi nöbeti tuttuğunu da vurgulayan Etyemez, ekonomi üzerine oynanan oyunlara karşı da mücadelelerin sürdüğünü belirtti. Konya’nın ise bu sene ihracatta rekor kırdığını söyleyen Etyemez, “Ekonomi sadece ekmek parası ve günübirlik ihtiyaçlarımızı karşılamak değildir. Ekonomi bugün uluslararası düzeyde öyle bir noktaya geldi ki ülkeler birbiriyle ekonomi üzerinden de savaş veriyor. Türkiye’yi ekonomik anlamda köşeye sıkıştırma hesabı yaparak ülkemizin üzerinde oyunlar oynamaya çalıştılar. Gördüğünüz gibi burada başarılı olamadılar çünkü nöbetteyiz. Millet olarak hep beraber çalışıyoruz. Ekonomimizi korumaya ve kalkınmaya devam ediyoruz. Bütün bunlara rağmen son çeyrekte 11.1 büyüme gerçekleştirdik. İkinci çeyrekte 7.4 büyüme gerçekleştirdik. Geçtiğimiz son 1,5 yılı hesap ederseniz, 1,5 milyon istihdam gerçekleştirmişiz. 1 milyonun üzerinde taşeron işçisini kadroya geçiriyoruz. Milli gelire göre Dünyanın en fazla yardım eden ülkesiyiz. Diğer taraftan yatırımlarımızda devam ediyor. Dünyanın en büyük 3. Havalimanı yapılıyor ve herkesin rahatsız olduğu projeler bunlar. CHP diyor ki biz bunları size yaptırmayız! Niye yaptırmıyorsun? Sizi rahatsız eden ne? Şunu anlıyoruz ki bunlar taşeron. Bunlara birileri talimat veriyor ve bu ülkeyi karıştırın engelleyin diyor. Kendi silahımızı kendimiz üretiyoruz herkese meydan okuyoruz. Konya bu sene ihracatta rekor kırdı. Bütün sanayicilerimize teşekkür ediyoruz. Konya’dan 181 ülkeye ihracat yapılıyor. Sanayicimizi tebrik ediyoruz. İstihdamı artırmak amacıyla da 18-25 yaş arası işçi alan esnaflarımıza bir teşvik sunacağız. Çalışanların ücretini 6 ay devlet ödeyecek 6 ay kendi ödeyecek” diye konuştu. 

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNİ ANADOLU’NUN MERKEZİNE ÇEKMEK LAZIM!

Mehmet Güven isimli bir sanayici esnafın ‘Yerli otomobil için Konya terci edilecek mi?’ sorusunu yanıtlayan Etyemez, bu konuda girişimlerinin devam ettiğinin altını çizerek şu şekilde açıklamalarda bulundu; “Yenilik ruhu Konya’da var. 181 ülkeye mal satan bir şehre sahibiz. Polonya, Almanya, İspanya gibi bir çok ülkeye ürün satıyoruz. Buda burada bir istikrarın olduğunu gösteriyor. Bunları yapabiliyorsak biz Konya’da yerli otomobili de üretebiliriz. Yatırımcı firmaların çalışmalarını inceliyoruz. Biz yerli otomobil konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Bir kısım üretici deniz olan bölgeleri inceliyor. Bizde de raylı sistemler var. Marmara bölgesi ekonominin yoğunlaştığı bir yer. Orası artık bu işi kaldırmaz. Biraz da üretimleri Anadolu’nun merkezine çekmek lazım. Konya aynı zamanda Anadolu’nun kalbi demek”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim