Hacıveyiszade Mahallesi’ne 8 derslikli bir anaokulu kazandıracaklarını belirten Başkan Hançerli; anaokulunun çok amaçlı salonu, yemekhanesi ve derslikleri ile öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede olduğunu söyledi. Başkan Hançerli, Fevzi Çakmak Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilkokul ve Hamzaoğlu Mahallesi’ne 24 derslikli ortaokul yapacaklarını söyledi. Başkan Hançerli, okulların çok amaçlı salon, beden eğitimi salonu, kütüphane, fen laboratuvarı, müzik dersliği gibi pek çok imkana sahip olacağını dile getirdi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak yaptıkları Erenler, Fetihkent ve Gaziosmanpaşa anaokullarında minik öğrencilerin eğitim gördüğünü belirterek; Hamzaoğlu ve Doğuş Mahallelerine yapımı süren anaokullarının da en kısa sürede tamamlanacağını dile getirdi. Başkan Hançerli, anaokullarının içerisinde 8’er derslik, çok amaçlı salon, yemekhane, mutfak gibi alanlar yer alacağını söyledi.

Karatay Belediyesi; ilçede büyük bir ihtiyaca cevap verecek yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla Karatay’a BİLSEM kazandırıyor.

Akabe Mahallesi’nde Cemil Çiçek Caddesi ile Saçlı Kasap Caddelerinin kesiştiği noktada yapımı hızla devam eden BİLSEM; 3.966 m²’lik alanda Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri laboratuvarları ve atölyesi, Güzel Sanatlar, Müzik, Robotik Atölyesi, gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, matematik, coğrafya, tarih, felsefe, edebiyat derslikleri, kütüphane, kafeterya ve idari bölümler yer alacak.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında imzalanan 11 ve 12. sınıflara yönelik AKİP projesi desteği ile üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler; 2018 YKS’de (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) ilk 100 Binde 10 öğrenci ile dereceye girdi. AKİP projesi kapsamında Karatay Belediyesi öğrencilere ücretsiz kitap seti ve çanta dağıtımı da gerçekleştirdi. Bu eğitim öğretim yılında imzalanan protokol ile 11. Ve 12. sınıfların yanı sıra de Ortaokul öğrencileri Liselere Giriş Sınavına AKİP’le hazırlanacaklar. İmzalanan 3. AKİP protokolü ile de 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak ve onları kitap okumaya teşvik etmek için 7500 kitap Karatay Belediyesi tarafından temin edilerek İlçe Milli Eğtim Müdürlüğüne teslim edildi. Bu kitaplarla 3. ve 4. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenecek okuma yarışmaları ile dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Ayrıca okullara akıl ve zeka oyunları da hediye edilecek.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim