Eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin, başta öğrenciler olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, eğitimin, bir ülkenin geleceğinin güvencesi olduğunu vurguladı

Ülkenin geleceği öğrencilerin; güçlü yarınlarda söz sahibi olacağını belirten Hançerli, onların, kendine güvenen, doğruyu yanlıştan ayıran bireyler şeklinde yetişmelerinin önemine işaret etti. Hançerli, "Ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşması için bilgiyi üreten bir nesil yetiştirmek zorundayız. Türkiye’nin modern dünyanın öncüleri arasındaki yerini almasına katkı sağlayacak bireyler yetiştirmek için yerelden başlayarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Mehmet Hançerli öğrencilere "Okuyan, bilgi ve becerilerini daima yenileyen bireyler olarak hayata bakabilmeniz geleceğe daha emin adımlarla ilerlemenizi sağlayacaktır. Başarı düzenli ve sürekli çalışmayla gelir ve hiçbir başarı tesadüfi değildir" tavsiyesinde bulundu.

EĞİTİM İÇİN İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Bugüne kadar eğitim için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan tüm imkanlarını seferber eden Karatay Belediyesi aynı düstur ile çalışmalarına bundan sonra da devam edecektir" diyen Başkan Mehmet Hançerli; 'Çocuklarımızın ve gençlerimizin başarılı olabilmeleri için var gücümüzle eğitime destek vermeye devam edeceğiz' ifadelerine yer vererek şunları söyledi: Belediyemiz, yaptığı okullar ile bu okullara spor kompleksi, suni çim sahalar, oturma bankları kazandırmanın yanı sıra, çevre düzenlemelerine kadar birçok konuda eğitim alanında destek sağlıyor. Bizler kalıcı eser bırakma derdindeyiz. Eğitimde kalitenin yükselmesi, çocuklarımızın en kaliteli yerlerde eğitim alması ve yetiştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle de okullarımıza desteğimizi geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu yıl da sürdürdük. 

Başkan Mehmet Hançerli geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim kalitelerinin yükselmesi için çalıştıklarını belirtti. Başkan Hançerli Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek eğitime 20 okul 18 tesis kazandırdıklarını söyleyerek; yine bir ilk olarak da Belediye bütçesinden Kurtuluş, Mehmetçik ve Fetih İlkokullarını tamamlayarak eğitime kazandırdıklarını dile getirdi. Eğitime verdikleri desteğin sadece okul yapmakla sınırlı kalmadığını vurgulayan Başkan Hançerli; öğrencilerin spor ihtiyacını da göz önünde bulundurarak 5 okula 5 spor salonu 16 suni çim saha yaptıklarını; ayrıca  75 okula 75 kütüphane ve 75.000 kitap hediye edildiğini belirterek Karatay Belediyesi olarak ilçeye toplamda 20 adet okul kazandırdıklarını kaydetti. 

Karatay’a ilave 125.000 nüfus geleceğine dikkat çeken Başkan Hançerli, 83 okul arsasının, 525.000 m2 okul alanının yapılan imar revizyonunda hazır olduğunu vurguladı. Hizmette sınırları kaldırdıklarını belirten Başkan Hançerli, Altınekin Anadolu Lisesi'ne bir kütüphane kazandırdıklarını ifade ederek; Karatay Belediyesi ve Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Karatay'a da bir halk kütüphanesi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti. 

Başkan Mehmet Hançerli, Karatay Kaymakamlığı, Karatay Belediyesi ve Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün işbirliği ile Ortaöğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin akademik başarısını arttırmak ve Karatay'da eğitim seviyesini yükseltmek amacıyla başlatılan kısa adı AKİP olan Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi'nin bahar yarı yılında da tüm hızıyla süreceğini açıkladı. Eğitimin her kademesinde kalitenin yükselmesi için yatırımların hız kesmeden devam edeceğini kaydeden Başkan Hançerli; "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır. Bu vesile ile öğretmen ve öğrencilerimize sağlıklı, mutlu ve başarılarla dolu bir dönem daha dilerken, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilişim