Bir ayette din için kötüden iyiye hicret edenin elbet mukadder olacağının söylendiğini hatırlatan Köse, “Nasıl Peygamber Efendimiz kavmi tarafından çıkarıldığı Mekke’ye muzaffer bir komutan olarak döndüyse bu kızlarımız da şimdi öyle dönüyor” dedi.
Enderun Eğitim Vakfı Hicret'in 1434. yılı nedeniyle Prof. Dr. Saffet Köse'nin konuşmacı olarak katıldığı bir program düzenledi. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkan Yardımcısı Serpil Yakut, AK Parti İl Yönetim kurulu üyeleri, Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, Eski milletvekillerinden Ahmet Akçael ve vatandaşlar katıldı.
MUZAFFER OLARAK GERİ DÖNÜYORLAR
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Enderun Vakfı Başkanı Osman Bağcı, televizyonun ve internetin zararlı etkilerine değindi. Müminlerin halinin perişan olduğunu belirten Bağcı, “Bir an önce kendimize gelmeliyiz. Bir gün hesap vereceğimizi unutmamalıyız” dedi.
'Hicretin nereye' isimli konuşmasının başında hicretin kelime anlamını ve Habeşistan’a ilk hicret eden Müslümanları ahlatan Prof. Dr. Saffet Köse, “Ben geçen yıllarda başörtüsü nedeniyle eğitimini başka ülkelerde devam ettirmek zorunda kalan kızlarımızı ilk hicret eden Müslümanlara benzetiyorum. Allah (C.C) bir ayetinde kötülükten iyiliğe din adına hicret eden mutlaka başarılı olarak geri dönecektir diyor. Bu kızlarımız kavmi tarafından çok sevdiği Mekke'den çıkarılan Peygamber Efendimiz gibi şu an çıkarıldıkları yerlere muzaffer olarak dönüyorlar” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim