Selçuk Ecza Holding ve ANK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Sonay Gürgen, Uluslararası Ahilik Fuarı ve İş Ahlakı zirvesinde organize edilen “Başarıya Adanmış Bir Yaşam Öyküsü’ söyleşisinde Selçuk Ecza Deposu Kurucusu, İşadamı ve Eğitim Gönüllüsü Merhum Ahmet Keleşoğlu’nun yaşamında ve ticari kariyerinden kesitler aktardı.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 26-30 Kasım tarihleri arasında Konya’da organize edilen Uluslararası Ahilik fuarı ve İş Ahlakı Zirvesi çerçevesinde organize edilen “Başarıya adanmış bir yaşam öyküsü” söyleşine konuşmacı olarak Selçuk Ecza Holding ve ANK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M. Sonay Gürgen, Eğitimci-Yazar Halit Bardakçı, Eczacı Önder Sezgin katılırken, söyleşinin moderatörlüğünü ise Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu Yaptı.

“Başarıya adanmış bir yaşam öyküsü” söyleşisinde moderatörlük görevini üstlenen NEÜ Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu ve Selçuk Ecza Holding ve ANK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı M, Sonay Gürgen, Merhum Eğitim gönüllüsü ve Konyalı İşadamı Merhem Ahmet Keleşoğlu’nun Başarıya adanmış bir yaşam öyküsünden kesitler aktardılar.

M. Sonay Gürgen, Merhum Ahmet Keleşoğlu hakkında söyleşi de yaptığı konuşmasında şu sözlere yer verdi. Eğitim gönüllüsü ve İş adamı Merhum Ahmet Keleşoğlu ile birlikte 39 yıl birlikte çalışmamız oldu. Her konuyu birlikte paylaştık. Merhum Ahmet Keleşoğlu, Ticari konuda müthiş bir öngörüşe sahipti. Eğitime yüzde100 yüz inanan bir kişiydi. Çok güzel geleceği sezerdi ve ne olacağını çok iyi bilirdi. Bizlere öğüt verirken her zaman şunları söylerdi. İmkânlarınız dışında büyümeye çalışmayın. Öz sermayenizi güçlü kılın. Kredi ve diğer sermayeleri kullanırken çok dikkat edin derdi. Bu söylemleriyle şirketlerinin üstüne koyarak büyütmüştür. Mesleğimizin yani ecza depoculuğunun bir okulu yoktur. Bizlerde oluşan kültür ile bizler hep birbirimizi yetiştirerek ilerliyoruz. Yaklaşık depolarımızda 6500 kişi çalışıyor. Yönetici olarak ise kendi içimizde yetiştirdiğimiz yöneticilerimizin 30-40 yıllık deneyimleri var. 2008 yılında merhum Ahmet Keleşoğlu ile birlikte ANK vakfını kurduk. Biz çalışanlarına evlatlarım derdi. Şimdi şunu söyleyebilirim ki 35 bin üniversiteli yetişmiş evlatları var. Aynı zaman Ermenek’te-Konya’da ve diğer illerimizde eğitime katkılarımız devam etmektedir. Bilindiği üzere 65. Bin metre kare içerisinde NEÜ Eğitim Fakültesini tamamladık. Şimdi ise İlahiyat Fakültesinin 55. Bin metre kare binasının yapımını tamamlamak üzeriyiz. Bundan sonrada Selçuk Ecza Holding ve ANK Vakfı olarak hizmetlerimize Merhum Ahmet Keleşoğlu’nun bıraktığı yerden itibaren hizmetlerimizi artırarak devam ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim