Selçuk As- Ecza Akademi ile Farmazi Akademini ortaklaşa organize ettikleri Eczacılara Yönelik Mesleki Eğitim ve Gelişim Toplantıları'nın Konya ayağı Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı M. Sonay Gürgen katılımıyla Dedeman Otel’de Konya, Aksaray, Karman ve Afyon Eczacı Odası üyesi çok sayıda eczacının katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Selçuk Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı M. Sonay Gürgen, “Önümüzdeki yıl Selçuk Ecza’nın 60. kuruluş yılını yine eczacılarımızla birlikte kutlayacağız. Eczacılarımıza katkı sağlamayı amaçladığımız, eczacılarımızın yoğun ilgi gösterdiği Mesleki Gelişim Toplantıları’ mızı, 60. Yıl etkinlikleri kapsamında, İstanbul’ un yanında, tüm Türkiye’ de, değişik illerimizde de gerçekleştirme kararı aldık. Bu karar doğrultusunda toplantılarımızı bütün ülkeye yayacağız. Meslek yaşamlarında eczacılarımıza katkı sağlamasını diliyorum. Selçuk Ecza Deposu olarak bu yıl 60. yıl kuruluşumu kutlamanın halklı gururunu yaşıyoruz. Selçuk Ecza olarak eczacılarımıza yönelik ülke genelinde mesleki eğitim ve gelişim toplantılarımızı sürdürüyoruz. Bugün Konya’dayız. Özellikle şunu belirtmek istiyorum. Konya’da doğduk ve Konya ya hizmet etmekten dolayı çok mutluyuz. Konya bizim bir parçamızdır. Burada okudum, annem hale Konya’da yaşamaktadır.”dedi

Konya Eczacılar Odası Başkanı Cemil Karakap, “ Selçuk Ecza Deposunun eczacı meslektaşlarımıza yönelik mesleki eğitim ve Gelişim toplantılarının ikincisini Konya’da yaptıklarından dolayı Sayın Sonay Gürgen ve Farmazi eğitim ve danışmanlığa teşekkür ediyorum” dedi.

Konya, Afyon, Aksaray ve Karaman Ecza Odaları Başkan ve üye eczacıların katıldığı Mesleki Eğitim ve Gelişim toplantısı Farmazi Akademi ve Eğitim ve Danışmanlık Genel Koordinatörü Orhan Yıldız’ın sinevizyon eşliğinde yaptığı sunumla gerçekleştirildi.

İki konu başlığında gerçekleştirilen toplantının ilk diliminde Farmazi Akademi ve Eğitim ve Danışmanlık Genel Koordinatörü Orhan Yıldız, Eczanelerde finans ve stok yönetimi, Eczanelerde güncel ekonomik sıkıntıları zararsız atlatabilmek, devamlılığı sağlamak ve karlılığı artırmak için yapılanması gerekenleri, mal fazlası ilaçta karlılık hesabı, finansal analizler, sermaye analizi konularında katılımcı eczacılara bilgi aktardı.

Eczacılara yönelik Mesleki Eğitim ve Gelişim toplantısını öğle yemeği için verilen aradan sonra ikinci bölümü gerçekleştirildi. İkinci bölümünde katılımcı eczacılara Eczacı-SGK ilişkileri ve yapılması gereken konulara aktarıldı.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim