Milli Mücadelenin 100. yılını konu alan yarışma, 1 Ocak-31 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarışma 13-17/18-21/22-29 olmak üzere 3 farklı yaş kategorisinde düzenlenecek. Gençler, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919 yılında Samsun’dan başlatmış olduğu Milli Mücadele dönemine yönelik mektup yazabilecek. Gençler 31 Mart tarihine kadar e-genc.gsb.gov.tr adresinden başvuru yapabilecek. 10 Nisan’da il sonuçları duyurulacak, yarıştığı kategoride ilk üçe giren mektuplar Türkiye derecesi için değerlendirmeye alınacak. 30 Nisan’da Türkiye dereceleri açıklanacak. Türkiye derecesi elde eden gençlerden 18-21/22-29 yaş kategorisi birincileri yurtdışı kültür gezisi, 13-17 yaş kategori birincisi ultrabook bilgisayar, 13-17/18-21/22-29 ikincileri dizüstü bilgisayar ve üçüncüleri ise akıllı telefon ile ödüllendirilecek. Yarışmaya başvurduğu ilden dereceye girenler Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin sosyal medya hesaplarında, Genel Müdürlüğün yapacağı nihai değerlendirmenin sonuçları (Türkiye dereceleri) ise Bakanlığın resmi web sayfasında ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün resmi sosyal medya hesaplarında açıklanacak.

YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI

Yarışmacılar yarışmaya sadece bir eserle katılabilecek. Yazılacak mektuplar her yönüyle özgün olacak. Mektupların daha önce hiçbir mecrada yayınlanmamış olması gerekiyor. Mektubun tamamı ya da bir bölümü herhangi bir basın-yayın organı veya mecradan kopyalanmış ya da alıntı yapılmış olmayacak. Katılımcıların, yarışmaya gönderecekleri eserlerin alıntı veya kopya olmadığına, başka bir yarışmaya veya herhangi bir yayın grubuna göndermediklerine ilişkin ‘doğruluk beyanı’ ile yazdıkları mektupla ilgili her türlü haklarını Gençlik ve Spor Bakanlığı’na devrettiklerini ifade eden ‘muvafakatname’yi elektronik ortamda onaylamaları gerekiyor. Onaylamayan adayların mektup yazmasına müsaade edilmeyecek.

PUANLAMA NASIL OLACAK?

Mektubun yarışma amacına uygun olup olmadığına, amacının doğru bir şekilde anlaşılıp anlaşılmadığına ve yarışmacının duygu ve düşüncelerini doğru bir şekilde ortaya koyup koymadığına göre 60 puan verilecek. Kelime hatalarına, anlatım bozukluğuna, uygunsuz benzetme ve ifadelerin bulunup bulunmadığına ve yazının akıcı bir dille anlatılıp anlatılmadığına, mektup formatına uygun olup olmadığına ve yarışma konusuyla ilgili gereksiz detay ve açıklamalara yer verilip verilmediğine göre 40 puan verilecek.

FATİH TALAYHAN

Editör: TE Bilişim