Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, Mekke'nin fethinin 1388'inci yıl dönümü dolayısıyla  “İnsanlığa Bir İnşirah” temasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezi’nde program düzenlendi. Düzenlenen programa Milli Gençlik Vakfı (MGV) ve AGD eski genel başkanlarından İlyas Tongüç, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Yalman, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Hasan Hüseyin Öz,  Saadet Partisi  Konya İl Başkanı Avukat Hasan Hüseyin Uyar, il başkan yardımcıları, ilçe başkanları, AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Bölge Başkanları, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, Eğitim Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, AGD’liler, MİLKO temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

UMUDUMUZ GENÇLERDİR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, “AGD ve MGV vakfımız öteden beri bilgili, inançlı, çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Bugün tüm Türkiye’mizde 81 ilimizde 600 noktada Mekke’nin Fethi programlarını icra ediyoruz.  Yılbaşı eğlencesi diye bize dayatılan her türlü çirkinliğe ve iffetsizliğe buradan haykırıyoruz ve reddediyoruz.  Geçtiğimiz aylarda gençliğimize Peygamber efendimizin hayatını öğretme adına  bir Siyer-i Nebi yarışmasını  tüm  liselerimizde  organize ettik. Konya’da 10 bin, Türkiye genelinde de yüz binlerce liseli gencimize ulaştık. Efendimizin hayatını onlara öğretmeye ve anlatmaya çalıştık. Yine 2. dönem Konya genelinde bulunan ortaokullarımızda Siyer-i Nebi yarışmamız olacak.  O gençlerimize de Peygamber Efendimizin hayatını anlatmaya çalışacağız. Bütün komisyonlarımız, her bir gence dokunabilmenin mücadelesini veriyor. Bizler AGD olarak, gençlerimizi yeşertmeye ve bu gençlerimizin fetih ruhuna sahip olabilmeleri adına gece gündüz çalışacağız. Umudumuz gençlerdir. Dünyaya yeniden yön verecek gençlerin yetişmesi, yine bizim vesilemiz ve azmimiz ile olacaktır. Yardımlaşmayı ve paylaşmayı karakter edinmiş, her türlü sıkıntıya sabreden bir nesil için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

‘GENÇLERİMİZE SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR’

AGD ve MGV eski Genel Başkanı İlyas Tongüç Mekke’nin fethi programlarının 81 ilde ve 600 noktada eş zamanlı yapıldığına dikkat çekerek, “Biz, Konya’yı çok sevdik ve hocamız da çok sevdi. Rahmetli hocamızın en çok sevdiği il Konya’ydı. 81 ilde ve 600 noktada biz bu programı eş zamanlı yapıyoruz. Bizler AGD olarak bir kardeşimizin bile kötülük girdabına girmesine müsaade edemeyiz. Bu anlamda bizim gençlerimize şefkatle yaklaşmamız gerekiyor. Bakın hepimiz bir geminin içindeyiz. Kardeşlerimizin bazıları yanlış yapabilir. AGD olarak yanlış içinde olan kardeşlerimizi uyarmak bizim üzerimizde olan bir vecibedir. Alkole, uyuşturucuya, hırsızlığa ve benzeri kötülüklere karşı yönlendirilen gençlerimiz var. Bizim bu gençlere gerçek manada sahip çıkmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

İSLAM BİRLİĞİ BİR GÜN KURULACAK

‘Konya’dan dünyaya sesleniyoruz. Batının sahte medeniyetini bizler reddediyoruz’ diyen AGD ve  MGV eski Genel Başkanı İlyas Tongüç, “ Gerçek medeniyet İslam’dadır. Birleşmiş Milletler (BM), günümüz itibari ile bütün fonksiyonunu kaybetmiş durumdadır. BM’ye bir teklifimiz var. BM Veda Hutbesini temel senedi kabul etsin, yeryüzündeki hak ve adaletin nasıl tesis edileceğini görsün. Onlar kabul etmezse bile İslam Birliği yine de bir gün kurulacak. Dünyada adalet nizamı muhakkak kurulacak. Ecdadımız 3 kıtaya 6 asır adaletle hükmetmiştir. Biz, böyle bir tarihin çocuklarıyız. Aradığımız şey, yine inancımızda ve dinimizdedir” dedi. Konuşmaların ardından program  Tacettin Çayır’ın ezan ziyafeti, Grup Anadolu Gençlik Konseri, Dünya birincisi  Hafız Anas Bourak tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Program Yusuf Karaburç konseri, Umre kurası ve Siyer-i Nebi ödül töreni ile son buldu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim