DSİ 4. Bölge Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı R. Işıl Gürsoy tarafından organize edilen,doğal ve insan kaynaklı afetlerden korunma ve afet bilinci kültürü kazandırmaya yönelik eğitim, Bölge Müdürlüğü Eğitim Tesislerinde düzenlendi. Eğitim programına; Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, Bölge Müdür Yardımcıları O. Nuri Akyalçın, M. Muhittin Özyalvaç, Şube Müdürleri, çalışanlar ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden ilgili personel katıldı.

Programda bir konuşma yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Yıldız Tosun, eğitimin sivil savunma, temel afet bilinci ve KBRN konularında farkındalık oluşturma amacı taşıdığını söyledi. DSİ’nin her zaman çözüm ortağı bir Kurum olduğunu belirten İl Müdürü Yıldız Tosun eğitimin katılımcılara ve ülkemize faydalı olmasını dileyerek sözlerini bitirdi.

Konuşmanın ardından DSİ 4. Bölge Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanı R. Işıl Gürsoy tarafından sivil savunma ve temel afet bilinci ile ilgili bir sunum yapıldı. 

Konya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü eğitimcileri tarafından deprem, sel, çığ gibi tabii afetlerin yanı sıra yangın gibi ihmal kaynaklı olaylara karşı tedbir, korunma ve mücadele yöntemlerinin anlatıldığı programda;kimyasal, biyolojik, radyasyon, nükleer (KBRN) silahların tehdit ve tehlikeleri ile afet unsurları hakkında verilen eğitime personelimiz yoğun ilgi göstermiş olup, eğitime katılan personele katılım belgelerinin verilmesinin ardından eğitim sona erdi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim