Hayırsever İşadamı Tanju Altay tarafından yapımı gerçekleştirilen Doğanhisar Cemile-Osman Altay 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı. İstasyonun 1 yıl gibi kısa sürede bitirilmesinde ve hizmete girmesinde gösterdiği katkı ve destek nedeni ile Hayırsever İş adamı Altay’a, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Doğanhisar Belediye Başkanı Süleyman Pekmez ve İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Plaket töreni öncesi kısa bir konuşma yapan Milletvekili Özdemir, Konya’da devlet-vatandaş işbirliğinin küçümsenmeyecek boyutlarda olduğunu söyledi. Doğanhisar ilçesine kazandırılan 112 istasyonu ile birlikte Doğanhisar’da önemli bir sağlık tesisi eksikliğinin giderildiğini vurgulayan Milletvekili Özdemir, AK Parti hükümetinin iktidara geldiği günden bu yana sağlık alanında çok güzel işler başardığının altını çizdi. Özdemir, “Vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri konusundaki teveccühünü görmek bizleri mutlu ediyor” diyerek yapmış olduğu hayır hizmeti nedeniyle İş adamı Altay’a teşekkür etti.

2019 yılı içerisinde açılan yeni 112 istasyonları ile birlikte Konya genelinde toplam 73 adet 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunun hizmet sunduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Sağlık çalışanlarımız 24 saat gece, gündüz demeden çok ağır şartlarda hizmet sunuyorlar. Bizler de onlara sağlıklı ortamlar sağlamaya gayret ediyor ve bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda şu ana kadar 18 istasyonumuzu yeni yerlerine taşımayı başardık. İnşallah amacımız bu sayıyı 50’li rakamlara ulaştırmaktır. Hayırsever vatandaşlarımızın ve devletimizin bizlere verdiği destekle bu hedefe kısa bir süre içerisinde ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Prof. Dr. Koç, “Konya sağlık alanında adından ciddi düzeyde söz ettiren bir şehir konumundadır, bu başarıda hayırseverlerimizin de katkısı oldukça güzel bir seviyededir. Bizler yapılan bu yardımlardan dolayı tüm hayırseverlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah yardımlarınızı kabul etsin, kazançlarınızı bereketli kılsın” dedi.

Hayırsever İş Adamı Altay’da “Şehrimize ve doğduğum ilçeme sağlık alanında katkı sağlıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Projemizi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak teslim ettiğimiz için de son derece mutluyum. Rabbim hayırlı hizmetlerde kullanmayı nasip etsin” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hayırsever Altay’a teşekkür plaketi verildi. Düzenlenen programda Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Başkan Yardımcısı Dr. Alper Çelikdelen, 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Erkan Aşık, Doğanhisar İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sinan Uğuz, Hastane Başhekimi Uz. Dr. Necmi Kılınç ve Doğanhisar 112 ASHİ çalışanları da hazır bulundular.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim