Ahırlı ilçesinin saygın isimlerinden Seydişehir eski Müftüsü Abdülkadir Taşan'ın oğlu Ahırlı eski İlçe Belediye Başkanı Mehmet Taşan'ın kardeşi ve Dışişleri Bakanlığı Bregenz Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Hasan Taşan bir süredir tedavi gördüğü Almanya Rankweil Hastanesi'nde doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşam savaşını kaybetti.

58 yaşında Hakk'ın Rahmeti'ne kavuşan 3 çocuk babası Hasan Taşan'ın cenazesi memleketi Ahırlı ilçesinde İlçe Kaymakamı, Belediye Başkanı, Dışişleri Bakanlığı görevlileri, ailesi, yakınları ve yüzlerce seveninin katıldığı cenaze namazının ardından İlçe Merkez Mezarlığında toprağa verildi.

Uzun yıllardır Dışişleri Bakanlığı Kadrosunda hizmet veren sırasıyla Tahran, Dakar, Stuttgart, Saraybosna, Trablus, Priştine ve Bregenz’de görev yapan Hasan Taşan'ın vefatı başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerini yasa boğdu. Hasan Taşan'ın vefatının ardından başsağlığı mesajı yayınlayan Bregenz Konsolosluğu çalışanları, "Şubat ayında Bregenz Başkonsolosluğu'na atanan ve ataması olduktan kısa bir süre sonra rahatsızlanan mesai arkadaşımız Muavin Konsolosu Hasan Taşan'ın ani vefatı bizleri derin üzüntüye sevk etti. Değerli arkadaşımız merhum Hasan Taşan’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına, Dışişleri camiasına ve Vorarlberg Türk toplumuna başsağlığı dileriz" ifadelerini kullandı.

Cenazeye katılan Taşan'ın sevenleri de acılı aileyi yalnız bırakmadı. Bizlerde genç yaşta hayata veda eden Hasan Taşan'a Cenab-ı Allah'tan rahmet kederli ailesi, yakınları ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim