Dışişleri Bakanlığı'nda hazırlanan yeni kararname ile Katar Büyükelçiliği'ne atanan Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Londra'da insanlara gösterdiği güler yüzü Doha'ya taşıyacak. Konyalılar dış diplomasiye mühür vuruyor

Londra'da güleryüzlülüğüyle tanınan Başkonsolos Ahmet Demirok, Emir Şeyh Hamad Bin Halife'nin oğlu Şeyh Temim'e görevini devrettiği Katar'a büyükelçi olarak atandı. Dışişleri Bakanlığı'nda hazırlanan yeni kararname ile Katar Büyükelçiliği'ne atanan Londra Başkonsolosu Ahmet Demirok, Londra'da insanlara gösterdiği güler yüzü Doha'ya taşıyacak. 1970 Kulu doğumlu olan Demirok, yeni kararnamenin de en genç ismi oldu.
COĞRAFYANIN HUZURU İÇİN ÇALIŞACAĞIM
İnsanlara hizmet ederken büyük bir mutluluk yaşadığını kaydeden Demirok, “Bu güler yüz de bunun bir göstergesidir. İnşallah orada da güler yüzümüzle hizmetlerimiz devam edecek” dedi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bizzat arayarak yeni görevini tebliğ ettiğini belirten Büyükelçi Demirok, “Sayın Bakanımız insani yanı güçlü bir insan. Bizzat kendisi arayarak görev yerlerimizi tebliğ etti. Ben sayın Bakanın Londra'ya gelmeden önce danışmanıydım. Aynı zamanda hemşehrim. Teveccühlerine layık olacağımı söyledim” diye anlattı. İlk defa misyon şefi olarak Londra'da görev yaptığını belirten Demirok, “Katar, eski bir Osmanlı coğrafyası ve bizim kültürümüze yakın olan bir ülke. Siyasi açıdan baktığımız zaman da Türkiye-Katar ilişkileri son dönemde oldukça gelişmiş durumda. O açıdan iyi bir miras devraldığımı düşünüyorum” diye konuştu. “Genç Emir'e genç büyükelçi” diye espri yapan Demirok, coğrafyanın huzuru açısından iyi çalışmalara imza atacaklarını da sözlerine ekledi.
AHMET DEMİROK KİMDİR?
1970 Kulu doğumlu olan Ahmet Demirok,  Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. 1993 yılında Dışişleri Bakanlığı'na giren Ahmet Demirok, 1994’te  askerlik nedeniyle görevinden ayrılmıştı. Askerlik görevinden sonra  merkez teşkilatında çeşitli görevlerde bulunan Demirok, sırasıyla 1997- 1999 yılları arasında  Gümülcine Başkonsolosluğu'nda Muavin Konsolos, 1999-2002 yıllarında  Kanberra Büyükelçiliği'nde Üçüncü ve İkinci Katip, 2002-2004 yıllarında  merkez görevde, 2004-2006 Bratislava Büyükelçiliği'nde Başkatip, 2006-2008 Birleşmiş Milletler Viyana Ofisi nezdinde Türkiye Daimi  Temsilciliğinde Başkatip ve  Müsteşar olarak görev yaptı. 2008-2010 yıllarında  Bakan Özel Müşavirliği'nde Daire Başkanı olarak görev yapan Demirok, 1 Mayıs 2010 tarihinde  Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu olarak görevine başladı. İngilizce bilen Ahmet Demirok,  evli ve iki babasıdır.
HABER MERKEZİ
 

Editör: TE Bilişim