Daha önce pek çok kez böbrek nakli için umutdoğmasına rağmen son anda ortaya çıkan terslikler nedeniyle bir türlü sağlığınakavuşmayan Yaman'a, sonunda Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram TıpFakültesi'nde yapılan başarılı operasyonla babasının böbreği takıldı. Gençlikyıllarını hastalıklarla boğuşarak geçiren Dilek Yaman artık geleceğe umutlabakıyor. Kızının böbrek hastası olduğu ortaya çıkmasının ardından hemen nakiliçin hazırlıklara başladıklarını belirten baba Hilmi Yaman, “Önce annesiböbreğini verecekti. Gerekli tetkikler yapıldıktan sonra annesinin Guatrrahatsızlığı nedeniyle nakil işleminin tehlikeli olduğu anlaşıldı. Benim kronikkalp rahatsızlığım nedeniyle böbreğimi vermem mümkün görünmüyordu. Doktorlarannesine yapılacak bir tedaviden sonra nakil için yeterli sağlık seviyesinegetirebileceklerini söylediler. Kızımızın sağlığı için annesini tedaviyebaladılar. Ancak bir türlü risk atlatılamadı. En sonunda annenin böbreğiniveremeyeceğine karar verildi” dedi.

BÜTÜN AİLE TEDAVİ EDİLDİ

'Ümidimizi yitirmek üzereydik' diyen babaHilmi Yaman, “Kızım günden güne gözümüzün önünde eriyordu. Hanımın Guatr'ıbenim kalp rahatsızlığım elimizi kolumuzu bağlamıştı. Daha sonra Doktorlar eğeranjio olursam kızıma böbreğimi verebileceğim söylediler. Bu sefer de benimtedavi sürecim başladı. Ameliyat başarıyla gerçekleşti ve vücudun nakil içingerekli tıbbi değerlere gelmesi beklendi. Tabi tüm bu anlattıklarım 7 yılsürdü. Son 7 yılımız hastanelerde geçti neredeyse” ifadelerini kullandı.

KIZIM ARTIK ÇOK MUTLU

NEÜ Meram Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilenbaşarılı bir operesyonla böbreğini kızına taktıklarını belirten baba HilmiYaman, “Kızım artık sağlığına kavuştu. İyileşmesine yardımcı olan bütünherkesten Allah razı olsun. Yıllardır kızımın çekmediği kalmadı.Hastalığınedeniyle evlenemedi.  Son yıllarda artıkyatağa mahkum hale gelmişti. Şimdi sağlığına kavuştuğu için çok mutlu. İnsanlarorgan bağışından korkmasınlar. Bende başımıza bu hastalık gelmeden önce hepmesafeliydim organ nakline. Ancak hiç bir sıkıntı olmadı. Böbreğim alınmadanönce nasılsam şimdi de öyleyim. Allah organ bekleyen tüm hastalarımıza sabır veşifa versin” diye konuştu.

ONUR KALKAN


Editör: TE Bilişim