15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin seneyi devriyesinde açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Hain darbe ve işgal girişimini bir kez daha kınıyor ve lanetliyorum. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, meclisimizin kararlılığı, milletimizin cesareti, medyamızın demokrasiden yana oluşuyla hainlere fırsat vermedik. Yenikapı ruhu ve milletimizin desteğiyle artık küresel devlet olma vizyonunu çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde hayata geçirme vaktidir”  dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimiyle ilgili açıklama yaptı. FETÖ ve karanlık dış mihrakların ortaklaşa gerçekleştirdiği darbe ve işgal girişimini, ikinci seneyi devriyesinde bir kez daha kınayarak lanetlediğini belirten Milletvekili Halil Etyemez, karanlık geceyi aydınlığa çevirme, darbe girişimini önleme mücadelesinde şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere sağlıklı ömür diledi.  

 ‘Tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet’ bilinciyle hareket eden milletin, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hain darbe ve işgal girişimini önlediğini, darbecilere unutamayacakları tarihi bir ders verdiğini kaydeden Milletvekili Etyemez, “15 Temmuz hain darbe ve işgal girişimi sırasında milletimizin temsil evi, ülkemizin kalbi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde genel kurul toplantı salonundaydık. Üzerimize bombalar yağıyordu. Hainlerin girişimleri bizleri yıldıramadı, meclisi açık tutmaya devam ettik. Milletimiz sokaklarda tanklara siper oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dik duruşu, meclisimizin kararlılığı, milletimizin cesareti, medyamızın demokrasiden yana oluşuyla hainlere fırsat vermedik. Ülkemizin işgal edilmesine, üzerinde ameliyat yapılmasına müsaade etmedik. Demokrasimize sahip çıktık. O tarihi günde milletimiz tıpkı Çanakkale’de, kurtuluş savaşında olduğu gibi cesaretiyle ve yiğitliğiyle büyük bir destan yazmış, vatan savunmasında asla taviz vermeyeceğini ve kahraman bir millet olduğunu bir kez daha tarihe altın harflerle kazımıştır. Bu hain girişimi gören Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ‘Yenikapı Ruhu’nu devreye sokarak 24 Haziran seçimlerinin yolunu açtılar. Ekonomi üzerinden ülkemizi dize getirmeye çalışan dış güçlerin oyununu ve tezgahını basireti ve feraseti ile fark eden aziz milletimiz, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeni sistemim ilk cumhurbaşkanı yaptı. ‘Yeni Kapı Ruhu’ ile hareket eden AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı da Meclis’te güçlü bir çoğunluk verdi” diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin ilk kabinesinin göreve başladığına dikkat çeken Etyemez, “Artık reformları çok daha hızlı yürütme vaktidir. Artık küresel devlet olma vizyonunu çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde hayata geçirme vaktidir. Milli ekonomimizi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına sokma vaktidir. Milli teknoloji hamlelerini hız verme vaktidir. Güçlü ve büyük Türkiye’yi adım adım kurma vaktidir. 2023 hedeflerini yakalama vaktidir. 2053 ve 2071 vizyonunun alt yapısını oluşturma vaktidir. Kutlu yürüyüşümüzü kararlılıkla devam ettirme vaktidir.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim