Konya Demir ve Emsali Sanatkârlar Odası’nın Olağan Genel Kurulu Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Genel Kurula, MHP Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan ile birlikte, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Başkanı Muharrem Karabacak, Fırıncılar Odası Başkanı Vedat Honca, Kahveciler Odası Başkanı Cemal Çınardalı, Televizyon ve Radyo Tamircileri Odası Başkanı Kadir Erölmez ve çok sayıda üye katıldı. Faaliyet ve denetim raporu ile gelir gider tablosunun açıklanmasının ardından Mevcut Başkan Celal Bayrak ve Başkan Adayı Mehmet Yüksel Kurt’un bulunduğu iki liste ile sandık başına gidildi. Başkan Adayı Mehmet Yüksel Kurt 261 oy alarak bayrak yarışını kazandı. Eski Başkan Celal Bayrak ise 118 oy alarak başkanlık görevini kaybetti. Başkanlığını Mehmet Yüksel Kurt’un yaptığı asil yönetim ise şu şekilde oluştu;Mehmet Yüksel Kurt’un başkanlığını yaptığı yönetimi ise şu şekilde; Bekir Karataş, Mehmet Gümüş, Mustafa Güler, Ramazan Özkaya, Hasan Kırelli, İbrahim İldiz. Denetim Kurulu Asil; Emin Karanarin, Mevlüt Arabacı, Süleyman Ok. Yönetim Kurulu Yedek; Muhammet Akyol, Burhan Kurt, Mehmet Çelik, Erkan Hazar, Yalçın Kalaycı, Süleyman Aracı, Adem Özdemir. Denetim Kurulu Yedek; Ahmet Bozkır, Ali Tetik, Yusuf Coşkun. 

BÜTÜN ÜYELERİMİZİN YANINDA OLDUK

Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan ve faaliyetleri hakkında bilgi veren mevcut Başkan Celal Bayrak, son 4 dönem içerisinde yaptıkları faaliyetlerden bahsederek bütün üyelerin yanında olduklarını dile getirdi. Birçok yenilik ile üyelerin sorunlarına çözüm ürettiklerine de değinen Bayrak, “Demir ve Emsali Sanatkârlar Odası Mevcut Başkanı Celal Bayrak; “Görev yaptığımız süre içerisinde hizmetlerimizi düzenli bir şekilde sürdürdük. İnşallah yeni dönemde de hepinizin destekleri ile birlikte yarınlara camiamızı emin adımlarla taşımanın gayretini göstereceğiz. Bunun içinde gerekli planlarımızı yaptık. Odamıza gelen yazıların cevabı anında yaptırılmış veya yaptırılması sağlanmıştır. Elimizde bulunan çıraklık okullarında odamız faaliyet alanına giren sınav komisyon üyeleri zamanında görevlendirilmiştir. 25.05.2015 tarihinde resmi gazetede bakanlıkça yayınlanan tebliğe göre tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan 48 meslek dalına belge zorunluluğu getirilmiştir. İmalat yapan esnafımızın işletmesinin kimliği anlamına gelen kapasite raporlarının müracaatları doğrultusunda Makine mühendisleri tarafından hızlı bir şekilde hazırlanarak raporların alınması sağlanmıştır. Ara buluculuk hizmetiyle odamız üyelerinin müşterileri ile aralarında çıkan iş anlaşmazlıklarını mahkemeye taşımadan uzlaşma komisyonumuz marifetiyle çözüm sağlanmıştır” dedi. 

BEN’ DEĞİL ‘BİZ’ ANLAYIŞI İLE HEP BİRLİKTE DİYORUZ 

Genel Kurul'da Demir ve Emsali Sanatkârlar Odası'nın yeni başkanı seçilen Mehmet Yüksel Kurt, yapacakları çalışmalardan bahsetti. Kurt, "Ben değil biz anlayışı ile yola devam edeceğiz.  Seçimimizin Konya’mıza ve esnaf kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Demirciliğin Türk tarihinde toplumdaki yeri özeldir. Bilindiği gibi demircilik Türklerin en eski zanaatlarındandır. Tarihinden bir örnek vermek gerekirse; Göktürklerin atalarının demirci olduğu, Ergenekon destanında demir dağının eritilip oradan yol alındığı ve o günün kutsal sayıldığı anlatılmaktadır. Hz. Davut’un demirciliğin Piri olduğu söylenmektedir. Bundan dolayı Hz. Davut demircilerin koruyucusu olarak bilinir. Demircilik Orta Asya hatları arasında nasıl önemli bir meslek ise Anadolu’da da müstesna ve önemli bir yere sahiptir. Ellerin nasırlanmış, çekiç ile örsün birleştiği ve şekillendiği bir zanaattır. Birincil amacımız siz değerli esnaf kardeşlerimizdir. Bundan dolayı arkadaşlarımız ile yola çıktık. Odamızın kurumsal kimliğini tüm kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Başta KOSGEP olmak üzere devletimizin tüm çalışmaları ve teşviklerinden üyelerimizin bilgilendirilmesi sağlanacaktır. Özel hastaneler, akaryakıt istasyonları ve benzeri kurumlarla üyelerimiz için özel indirim anlaşmaları yapılacaktır. Düzenli olarak istişare ve bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir" ifadelerini kullandı. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim