Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Çumra’da gerçekleştirdiği yatırım programları kapsamında Şehir Konağı ve Eski Taş Bina Bilgehanesi’nin açılışını gerçekleştirdi, İtfaiye hizmet binasının temelini attı. Başkan Akyürek, ilçede devam eden prestij cadde çalışmasını denetleyerek, 5 bin metreküplük su deposu ve grup suyu yatırımı ile yeni kurulan Çumra Fidanlığında incelemeler yaptı. Başkan Akyürek, Çumra’nın şehircilik standartları açısından düne göre bugün çok daha farklı bir konumda olduğunu ve yarınlarda daha da güçlü olacağını söyledi. 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerdeki Yatırım Hamlesi programları kapsamında Çumra’da temel atma ve açılış programlarına katılırken tamamlanan projelerin incelemesini gerçekleştirdi. 

ESKİ TAŞ BİNA BİLGEHANESİ HİZMETE AÇILDI 

İlk olarak 3 milyon liraya mal olan, Aile Sanat ve Eğitim Merkezi (ASEM) olarak kullanılan Çumra Şehir Konağı’nın açılışını gerçekleştiren Başkan Akyürek daha sonra Bilgehane olarak kullanılacak, yeni restore edilen eski taş binanın açılışını yaptı. Medeniyet Okulu kapsamında Konya merkezden sonra ilk olarak Çumra’da açılan Bilgehanede incelemelerde bulunan Başkan Akyürek, öğrencilerin burada Türk-İslam kültürüyle ve değerleriyle ilgili eğitimler alacağını söyledi. 

YENİ PRESTİJ CADDE İLE ÇUMRA’DA DAHA GÜZEL BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA ÇIKTI 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, daha sonra Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Masan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, daire başkanları ve muhtarlarla birlikte Büyükşehir tarafından Çumra’ya kazandırılan Mustafa Kemal Bulvarı’nda incelemelerde bulundu. Çumra’nın yol standardını yükseltmek için çaba gösterdiklerini dile getiren Başkan Akyürek, bütün ilçelerde prestij caddeleri hayata geçirdiklerini belirtti. Yaklaşık 30 bin ton asfalt kullanılan caddeyi ilçe belediyesiyle birlikte hayata geçirdikten sonra Çumra’da daha güzel bir görüntü ortaya çıktığını söyleyen Başkan Akyürek, Çumra’nın şehircilik standartları açısından düne göre bugün çok daha farklı bir konumda olduğunu ve yarınlarda daha da güçlü olacağını vurguladı. 

ÇUMRA’YA YENİ İFTAİYE MERKEZİ KAZANDIRILIYOR 

Başkan Akyürek, prestij cadde incelemesinde sonra Çumra’ya kazandırılacak Yeni İtfaiye Merkezi’nin temel atma programına katıldı. Konya İtfaiye Teşkilatı’nın gittikçe güçlendiğini belirten Başkan Akyürek, “Yeni Büyükşehir Yasası uygulamasından önce Konya’mızda ilk planda üç itfaiye merkezi vardı. Sonra bunu beşe çıkartmıştık. Yeni yasayla birlikte Konya genelinde 110 itfaiye merkeziyle hizmet veriyoruz. Bine yakın arkadaşımız Konya itfaiyesinde sorumluluk almış durumda. Bölgeye de hitap eden yeni itfaiye merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

KONYA VE ÇUMRA İÇME SUYUNA KAVUŞUYOR 

Başkan Akyürek, Yeni İtfaiye Merkezi’nin temelini attıktan sonra, Gökhüyük Mahallesine yapılan Konya ve Çumra merkezin içme suyu ihtiyacının bir kısmını karşılayacak 5 bin metreküplük su deposu ve grup suyu çalışmasında incelemeler yaptı. 

Konya merkezin ve Çumra’nın kısa bir süre sonra Torosların suyuyla içme ve kullanma suyunu kullanmaya başlayacağını ifade eden Başkan Akyürek, “Bu noktada DSİ ile işbirliği içinde yatırımlarımız devam ediyor. 88 kilometrelik bir hatla Konya ve Çumra içme suyu Göksu Nehri’nden karşılanmak üzere Mavi Tünel ve ilçelerimiz arasındaki yatırımla hayata geçecek. Buradan da Çumra bölgesine dağıtım gerçekleşecek. Burada 5 bin tonluk bir depo hayata geçiyor. Çumra merkezin de günlük kullanımı yaklaşık 6-7 bin ton civarında. Burası inşallah büyük bir ihtiyaca cevap verecek” diye konuştu. 

Çumra Belediye Başkanı Mehmet Oğuz da, “Konya merkezin içme suyuyla beraber Çumra’da da tatlı sudan faydalanacağız. Arıtma cihazları kalkacak. Kireçlenme olmayacak. İnşallah 2018’in Mart ayı gibi Konya ve Çumra içme suyuna kavuşacak. Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. 

BÜYÜKŞEHİRDEN ÇUMRA’YA 300 BİN METREKARELİK FİDANLIK 

Başkan Akyürek Çumra yatırım programları kapsamında İçeri Çumra Mahallesindeki 300 bin metrekarelik alana kurulan Çumra Fidanlığında da incelemelerde bulundu. Büyük bir fidanlığı hayata geçirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, bölgenin, mesire alanıyla fidan ve bitki türlerini yetiştirme açısından çok elverişli bir alan olduğunu belirtti. Başkan Akyürek, fidanlıkta üretilen fidanların Çumra bölgesinde, Konya merkezinde ve ilçelerde kullanılacağına dikkat çekerek, Yeni Büyükşehir Yasasıyla en önemli fidanlık yatırımlarından birini Çumra’ya kazandırdıklarını sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim