MarmaraÜniversitesi Öğretim Görevlisi Tanfer Dinler, dünyanın son 20 yılda 600 yıllıkdeğişimden daha fazla değişime uğradığını belirterek, yaşanan değişimlerinsigortayı zorunlu hale getirdiğini vurguladı.

MarmaraÜniversitesi Öğretim Görevlisi Tanfer Dinler, dünyanın son 20 yılda 600 yıllıkdeğişimden daha fazla değişime uğradığını, bu değişimler neticesinde biliminsanlarının bile tahmin yapmakta zorlandıklarını ifade ederek, yaşanandeğişimlerin sigortayı zorunlu hale getirdiğini vurguladı. 

Başbakanlık HazineMüsteşarlığı “Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi” çerçevesinde;Konya Sanayi Odası’nda “Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtma Stratejisi”toplantısı düzenlendi.

Programa Sigorta AcenteleriDerneği(SAB) Başkan Vekili Hasan Hoşben, İstanbul Üniversitesi ÖğretimGörevlisi Faruk Ömrüuzak, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tanfer Dinler,Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri M. Sedat Taşkazan, sigorta sektörütemsilcileri ile Konyalı iş adamları katıldı. Toplantının açılış konuşmasınıyapan Konya Sanayi Odası Genel Sekreteri Sedat Taşkazan, gelişmiş ülkelerdesigorta sisteminin çok ileri olmasına rağmen, ülkemizde istenilen seviyelerdeolmadığını belirtti.

Konyalı sanayici ve sigortatemsilcilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Sigorta AcenteleriDerneği(SAB) Başkan Vekili Hasan Hoşben işadamlarının karşı karşıya olduğuriskler ve şirketlerinde risk yönetimin nasıl olması gerektiği hakkındabilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“İŞİNİZİ SİZYÖNETİN, RİSKİNİZİ BİZ YÖNETELİM”

“İşiniziSiz Yönetin, Riskinizi Biz Yönetelim” diyerek sözlerine başlayan MarmaraÜniversitesi Öğretim Görevlisi Tanfer Dinler ise, “Herkesin taşıyabileceği biryük vardır, taşıyamayacağınız yükleri sigortacığınıza devrederek risklerdenkorununuz” dedi. Dinler, Yeni Türk Ticaret Kanunu ile sermayeşirketlerinin risk yönetimi oluşturmak zorunda olduklarını, bu zorunlulukla hemmilli servetin korunacağını hem de ödenen bedellerin azalacağını belirtti.

Küresel ısınmayla birliktedünyada risklerin ve doğal afetlerin arttığını vurgulayan Dinler, “Dünyanın 600yıllık değişimi son 20 yıla eşdeğerdir. Her şey çok hızlı değişmektedir.İklimler değişiyor. Doğal felaketler artıyor. Doğal felaketlerin şiddetleriartıyor. Bugün bilim adamları ve uzmanların tahminleri artık tutmuyor. Depremolmaz denilen yerlerde depremler oluyor. Kasırga olmaz denilen yerlerdekasırgalar meydana geliyor. Bu da kendimizi korumak için sigortaya yaptırmayıönemli hale getiriyor” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim