Türkiye ve Azerbaycan kardeşliğinin perçinlendiği 8 öğretmen ve 73 öğrencinin katıldığı “Seçilmiş Yazarlar SelectedAuthors” uluslararası e-Twinning projesinin değerler eğitimi ve belirli gün, haftalarla bütünleşen proje faaliyetleri sonrasında kalemi güçlü öğrencilerin değişik metin türlerinde yazdıkları eserlerin toplandığı proje ortak ürün kitabı basıldı.

Meram Ticaret Borsası Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tülay Atabey ve Ereğli Zengen Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Fevziye Yıldız’ın koordinatörlüğünde 2018 Kasım ayında başlatılan sosyal sorumluluk projesi 2019 Mayıs ayında sona erdi. Proje kurucularından Meram Ticaret Borsası Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Tülay Atabey, “Günümüzde değerler eğitiminden yoksun, kendini ifade etmekte zorlanan, empati yeteneği kuramayan bireylerin olduğunu gözlemledik. Bazı insanların da yazarak kendilerini daha iyi ifade edebileceklerini gözlemledik. Bu tespitlerden hareketle her ay farklı bir değere yönelik etkinlikler düzenledik. 3 Aralık Engelliler Günü nedeniyle ortaklarımızla işitme ve görme engelli okullarına ziyaret düzenledik. Öğrencilerimiz empati yeteneği kurarak o okullardaki arkadaşlarıyla kayda değer anlar yaşadılar. Ocak ayında seçilmiş yazarları okullarımıza davet ederek yazarlar ve onların eserleriyle buluşturduk. Bu etkinlikte yazar adaylarımız bir yazarla tanışmanın ve muhakeme etmenin mutluluğunu yaşadılar. Şubat ayında Türkiye’deki ve Azerbaycan’daki seçilmiş yazarlar eserleriyle ölümsüz olan şair ve yazarlarımızın biyografilerini okuldaki diğer öğrencilere ve velilere yönelik bir programla sundular. Yazdıkları mektuplarda şair ve yazarlarımıza karşı hissettiklerini ölümsüzleştirerek dile getirdiler. Mart ayında 18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle proje ortaklarımızla yaşadığımız şehirlerdeki huzurevlerine ziyaret düzenledik. Köşeye çekilmiş hüzünlü gözleri güldürebilmenin mutluluğunu yaşadık diyebilirim” dedi.

Seçilmiş yazarların her etkinlik sonucu yaşayarak, hissederek yazdıkları eserleri Türkçe, İngilizce, Azerice kitap haline getirdiklerini dile getiren Tülay Atabey, “Kitaplarımızı, fotoğraflarımızı ve broşürlerimizi Konya Çalıştayı’nda ortaklarımızın adına kurucu olarak bizler sergiledik. Stantta proje kitabımıza yönelik ilginin oldukça fazla olduğunu görmek, proje amacımıza ulaştığımızı hissetmek gerçekten gurur vericiydi. Öğrencilerimle İlçe Kaymakam’ı Sayın Resul Çelik’i ve İlçe Milli Eğitim Müdür’ü Sayın Mustafa Koca’yı makamlarında ziyaret ederek projemizin ortak ürün kitabını kendilerine hediye ettik. Farkındalıkların çok fazla olduğu sosyal sorumluluk projemizi başarılı bir şekilde sonlandırdığımıza inanıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim