Yapımı Karatay Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Çelebi Kurs Merkezi'nin açılışı; yıl sonu sergisi ve sertifika töreni düzenlendi 

 Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak ibadete açılan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Çelebi Cami’nin hemen yanında yer alan Çelebi Kurs Merkezi'nde yıl boyunca gerçekleştirilen ücretsiz kurslara katılan kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri, sergiyle beğeniye sunuldu. Çelebi Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen törene; Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; MHP Karatay İlçe Başkanı Remzi Karaaslan, Konya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Servet Altuntaş, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Sardoğan, Karatay Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

ÇELEBİ KURS MERKEZİ KARATAY'A YAKIŞTI

Çelebi Kurs Merkezi'nin açılışı; yıl sonu sergisi ve sertifika töreninde konuşan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli. "Modern yapılaşmanın merkezi olan Karatay'da ihtiyaç doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalarla yaklaşık maliyeti 2 Milyon TL olan Çelebi Kurs Merkezi projesinin hayata geçmesinden son derece memnun olduklarını belirterek, Çelebi Kurs Merkezi’nin içerisinde; çeşitli derslikler, kondisyon salonu, aerobik salonu, sauna-buhar odası, oturma salonu, giyinme odaları, kafeterya, idari odalar yer aldığını kaydetti. Başkan Mehmet Hançerli; Büyükşehir Karkent Hanımlar Lokalinin ardından önceki yıllarda Karatay Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen, Mengene Hanımlar Lokali ve Fetihkent Hanımlar Lokali’nin KOMEK bünyesinde hizmet vermeye devam ettiğini dile getirerek; Karatay'daki 4. Hanımlar Lokalinin Çelebi Kurs Merkezi olarak hizmet verdiğini, Çelebi Kurs Merkezi'ni Karatay Belediyesi tarafından şehre kazandırmış olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Çelebi Kurs Merkezi’nin başarısının, kamu kurum ve kuruluşlarının birlikteliğinin meyvesi olduğunu söyleyen Başkan Mehmet Hançerli, “Karatay'da tüm mülki amirler güçlerini birleştirerek Hz. Mevlana'nın diyarına hizmet edebilmek elini taşın altına koymuştur. Bu vesileyle binamızın açılışını da gerçekleştirmiş olduk.  Geçmişten gelen değerlerimizi geleceğe aktarabilmek adına geleneksel Türk el sanatlarımızın kaybolmasının önüne geçmek için birçok branşta emek veren eğitimcilerimize, el emeği göz nuru emeklerini sergileyen kursiyerlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

 BAŞKAN HANÇERLİ YENİ PROJELERİN DE MÜJDESİNİ VERDİ

‘İlçemizde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Karatayımızı daha da modern bir geleceğe taşıyoruz’ diyen Başkan Hançerli; 2018 yılında da çalışmaların hız kesmeden süreceğini dile getirerek; 2 adet 8 derslikli anaokulu, 1 BİLSEM Lisesi yapılacağının ve Konya’nın en yoğun çalışan karakollarından biri olan Köprübaşı Polis Karakolu’nun da Karatay Belediyesi tarafından yapılan yeni binasına taşınacağının müjdesini verdi.

Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 1846 kurs ve 35 bin kursiyere ulaştıklarını belirten Karatay Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Sardoğan; 'Her Zaman-Herkese-Her Yerde' sloganımızla çıktığımız bu yolda Kurslarımızın amacı genç kızlarımıza ve kadınlarımıza el sanatlarını öğretmek ve geliştirmek, istihdam olanağı sağlamak, aile ve ülke ekonomisine katkıda bulunarak genç kızların ve kadınların iş bulabilmelerini sağlamak ve kendi işlerini kurmalarını amaçlamaktır" dedi.

Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav ise; Yaygın eğitim ve açık eğitimde Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 7/24 hizmet verdiklerini söyledi. Halk Eğitim Merkezlerindeki kursiyer sayısının her geçen gün attığına dikkat çeken Büyükmanav bunun eğitim kalitesinin yükselmesi açısında son derece sevindirici olduğunu söyledi. 

Büyük bir beğeni ile izlenen halk oyunları gösterisinin ardından kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Karatay Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ve diğer protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi. Sertifika töreninin ardından protokol üyeleri sergideki eserleri inceledi.

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim