Konya’nın önemli marka değerlerinden olan Çumra kavunu, son yıllarda büyük bir yanlışa kurban ediliyor. Henüz Çumra Kavunu çıkmamış olmasına rağmen, Çumra bölgesinde yol kenarlarında “Çumra Kavunu” adı altında satılan kavunlar, Çumra Kavunu’nun markasına zarar veriyor. Yapılan yanlış uygulamadan biran önce dönülmesi isteniyor.

Konya’nın önemli marka değerlerinden olan Çumra Kavunu, yanlış uygulamaların kurbanı oluyor. Daha önce de birçok kez gündeme gelen, Çumra Kavunu olmamasına rağmen yol kenarlarında Çumra Kavunu adı altında satış yapılması, hem Çumra’ya hem de Çumra Kavunu’na zarar veriyor. Aynı yanlış uygulamanın Çumra bölgesinde bugünlerde de devam etmesi, tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada gündem olan konuyla ilgili Eğitimci-Yazar Mustafa Erol, “Bu yazıyı yazdığım yazının ekindeki fotoğrafı bizzat kendim çektim. Konya’dan Çumra’ya giderken İçeri Çumra Mahallesi yol kenarında henüz Çumra Kavunu çıkmamış olmasına rağmen başka illerden getirilen kavunları meşhur Çumra kavunu diyerek satılması Çumra Kavununun marka olmasının önüne geçer. Çünkü Çumra Kavunu diye farklı ilin kavununu alan insan: “Çumra kavununu överler ama hiçbir özelliği de yok, tadı da yok” diye aleyhte konuşur. Başka kavunların Çumra Kavunu diye satılmasının önüne geçilmesi; Çumra üreticilerimizin ve kavunumuzun marka olmasının önünü açacaktır diyor, saygılar sunuyorum” sözleriyle konuya tepki göstermişti. Yapılan paylaşım biranda ilgi çekti ve bazı sosyal medya guruplarında da paylaşıldı. Paylaşıma yapılan yorumlarda da yapılan yanlışa dikkat çekilerek, Çumra kavununun marka değerine gölge düşürülmemesi istendi.

BAŞKAN OFLAZ ÇUMRA KAVUNUNA SAHİP ÇIKTI

Çumra kavunuyla ilgili paylaşımlar ilgi çekince, Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz da konuyla ilgili olarak harekete geçti. Çumra’da bir kavun tarlasını ziyaret ederek, tarlada incelemelerde bulunan Başkan Oflaz, çiftçilerle sohbet etti. Kavunlarla ilgili son durum hakkında bilgi alan Oflaz, yaptığı paylaşımda henüz Çumra Kavunu’nun hasat edilmediğini söyledi. Oflaz, “Bereketli Çumra topraklarında ‘Çumra kavunu’ hasat zamanı yaklaşıyor. Lütfen her Çumra kavunu denene inanmayınız” diyerek, “Çumra Kavunu” adı altında yapılan uygulamanın yanlış olduğuna dikkat çekti.

EMİNE ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim