Konya İmam Hatipliler Platformu tarafından öğrencilerin Seçmeli Ders olarak Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi’yi seçmeleri konusunda çalışmalar yürütüyor. 

Çumra Anadolu Lisesi öğrencilerinden Seçmeli Ders olarak Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi’yi seçen öğrenciler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi  yanı sıra Kuran-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin hayatlarına büyük etkisi olduğunu ifade ederek bu imkanı sağlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına ve Diyanet İşleri Başkanlığına, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Konya İmam Hatipliler Platformuna teşekkür etti. Ayrıca bilgilendirme amacı ile şehir reklam tabelalarına konu hakkında afişler asan bilgilendirme paylaşımları yapan Çumra Belediyesi'ne teşekkür ederiz dediler. 

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Konya İmam Hatipliler Platformu Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, “Öğrencilerimizin Eğitim öğretim hayatının başlarından itibaren Kuran-ı Kerim öğrenmeleri ve Sevgili Peygamberimizin olması gerektiği gibi doğru bir şekilde öğrenmeleri açısından ve hayatı boyunca bu bilgiler doğrultusunda yaşamaları konusunda çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz.  Bu konuda Çumra başta olmak üzere bir çok ilçede afiş ve billboard çalışmaları ve programlar ile öğrencilerimizi ve velilerimizi bilgilendirmeye çalışıyoruz, Ülkemiz kapatma ve yasakların koyulduğu darbelerin yapıldığı zor dönemlerden geçerek bu zamanlara geldi. Allah’a hamd olsun Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde okullarımızda bu dersler okutulmaya başlandı. Şimdi bu bilinçle yetişen çocuklarımız ordumuza Fetih şehitlerimize hatimler okumaya devam ediyor. Bu imkanları sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi. 

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim