Hilton Otel'deyapılan sempozyuma Mimarlar Odası Başkanı M. Serdar Işık, mimarlar ve çoksayıda öğrenci katıldı. Mimarlar Odası Konya Şubesi Başkanı Mustafa SerdarIşık, “Cumhuriyet kutlamasını havai fişek ve ışık gösterisi olarak algıladık,felsefesini, anlamını, değerlerini, getirilerini kurumlarını gözardı ettik.Cumhuriyet dönemi çocukları olarak onun imkanlarıyla yetişmemize, bugünleregelmemize rağmen onu yok saymayı ve yasaklamayı marifet bildik. Sadece Selçukluve Osmanlı eserlerini korunması gereken kültür varlıkları olarak görüp,cumhuriyet dönemi eserlerini yok sayan zihniyetle hiç ama hiç uyuşmayız” dedi.M. Serdar Işık, Mimarlığın ve Mimarlar Odasının yok edilme çabalarının tavanyaptığı bu günlerde mimarlığın kurtuluş savaşının ilk kurşununu atacaklarınısöyledi. Ayrıca Serdar Işık, bu sempozyumla alanında uzman mimarlarlacumhuriyet dönemini tartışacaklarını da sözlerine ekledi.

Program açılış konuşmalarınınardından Bülent Tuna'nın başkanlığını yaptığı ve Prof. Dr. Cevat Geray, Prof.Dr. Ruşen Keleş ve Doç. Dr. Havva Alkan Bala'nın konuşmacı olarak katıldığısempozyumla devam etti. Sempozyum yarın da devam ediyor.

Mimarlar Odası Genel Başkanı EyüpMuhcu ise ufak bir trafik kazası nedeniyle, Prof. Dr. Doğan Kubaniseyurtdışında olduğu için katılamadı.

HABER MERKEZİ


Editör: TE Bilişim