AK Parti İl Başkanlığı, 2001'den bugüne kadar AK Parti Konya Ailesi'nin her kademesinde görev almış herkesi bir araya getirdi. Dedeman Otel'de düzenlenen vefa gecesine, AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Yasin Aktay, MKYK üyesi Hasibe Özlem Çepni, eski ve yeni tüm milletvekilleri, İl Başkanları, belediye başkanları, ilçe başkanları, parti yönetim kurulu üyeleri ve parti personelinin de katıldığı "Beraber Yürüdük Biz Bu Yollarda" programı yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Türkiye'nin AK Parti döneminde geçen 13 yılında yoğunlaştırılmış hizmet dönemini yaşadığını belirtti. Sorgun, "13 yılda Türkiye yoğunlaştırılmış hizmet dönemini yaşadı. Bu eserlerin Konya ve ülkemize kazandırılmasında eski ve yeni herkesin katkısı var. Bu davanın bir duruşu var. Konya bu duruşunu binlerce yıl öncesinden alıyor. Sadece Cumhuriyet tarihi değil, bu halkın tarihinde ilk kez kendi Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz. Ancak şu günlerde bir söylenti var. Sayın Başbakanımızın aday olması halinde partide büyük bir boşluk oluşacağı söyleniyor. Sayın Başbakanımız Cumhurbaşkanı olduğu takdirde bu davaya hizmet edecek yüzlerce kişi var. Sayın Başbakanımızın da cumhurbaşkanlığı sonuna kadar hakkıdır. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyor ve değerli kardeşimiz Talha Bayrakçı'ya Allah'tan rahmet yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum" dedi. 

KONYA'NIN MİSYONUNU İLERİYE TAŞIMALIYIZ

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun'un ardından kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın misyonunun daha ilerilere taşınması gerektiğini söyledi. Akyürek, "Öncelikle katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Artık Konya'da sadece 32 belediye var. Yeni dönemde Konya yıldız olacak. Bunun için de teşkilatlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Konya misyonu olan bir şehirdir. Bu misyon daha ilerilere taşımak hepimizin görevi. Bizler artık insan yetiştirmeliyiz. Bu gün varız yarın yokuz. Bu teşkilatta bizlerin yerini dolduracak yüzlerce insan var. Bu konuda da hazırlık yapıyoruz. 'Vefa Gecesi'nin önemi ortadadır. AK Parti vefalı bir parti olmuştur. Eski başkanlarımıza, teşkilat üyelerimize, milletvekillerimize ve bu davaya gönül vermiş herkese teşekkür ediyorum. Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

MİLLET BİZE HEP SAHİP ÇIKTI

AK Parti Konya Milletvekilleri adına konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, milletin bu davaya her zaman sahip çıktığını belirtti. Kabakçı, "Bu gecenin adı 'Vefa Gecesi' çünkü biz vefakâr bir partiyiz. AK Parti bu günlere kolay gelmedi. Elbette zor zamanlarımız oldu. Partimizin vefakârlığı gibi bu millet de bu partiye vefasını her zaman göstermiştir. Milletin suskunluğunu zamanında fırsat bilenler bu ülkeye yön vermeye çalıştı. Ancak artık bu durum bitti. O eski Türkiye'yi özleyenlere söylüyorum, artık geriye dönüş yok. Bu dava sahipsiz değildir. Bu dava bizzat milletin kendi davasıdır. Türkiye siyaseti artık ikiye ayrıldı. Dert ve çözüm üretenler diye bölünen bu siyasette artık millet çözüm üretenlerin yanında. Bizim büyük hayallerimiz var. Bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Bizim davamızda küsmek yok. Ve bizim hayallerimizden biri de Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Bu hayalimiz de gerçek olacak" ifadelerini kullandı. 

10 AĞUSTOS ÜLKEYE GÜÇ KATACAK

AK Parti'nin eski milletvekilleri adına konuşan eski AK Parti Konya Milletvekili Hasan Angı, 10 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ülkeye güç katacağını söyledi. Angı, "Bu dava çok zor günlerden geçti. Zor zamanlar yaşadık. Ancak biz her şeçimde daha ileriye baktık. Zamanında Sayın Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına karşı çıkanlar bu gün onun tekrar aday olmasını istiyor. Sayın başbakanımız cumhurbaşkanı olunca da tekrar onun adaylığını isteyecekler. 10 Ağustos seçimleri bu ülkeye güç katacak. Biz de Konya olarak sayın başbakanımıza en güçlü desteği vereceğiz" dedi. Konuşmaların ardından gece 'vefa' plaketlerinin takdimiyle son buldu. 

AHMET ÇAKIR

Editör: TE Bilişim