Sorgun, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Konya arasında 10 yıllardır önemli bir gönül bağı var" dedi 

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Konya İl Binasında gerçekleşen toplantıda Sorgun'a AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Hacı Ahmet Özdemir, M. Uğur Kaleli, Mehmet Babaoğlu, Mustafa Baloğlu ve Halil Etyemez de eşlik etti. 

'TERÖR AMACINA ULAŞAMAYACAK'

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, son günlerde yaşanan terör saldırılarına değindi. Önceki gün Hakkari'de yaşanan terör saldırında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Sorgun, şunları söyledi, "Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Yaralılarımızdan bir tanesi de Konyalı bir hemşehrimiz. Akşam ailesiyle irtibat kurduk. Onlara da geçmiş olsun diliyorum. Tabi asıl konumuza geçmeden önce gerçekten ülkemiz çok ciddi bir sınavdan geçiyor. Bölgemiz, önemli günlerden tarihi günlerden geçiyor. İçinde bulunduğumuz ortamı hissederken sıcaktan tam kavrayamayabiliyoruz. Ama bunların daha sonra tarih kitaplarda yazıldığında ne kadar önemli günlerden geçtiğimizi daha iyi görüyoruz. Böyle zamanlardan geçiyoruz. Devletimiz, güvenlik güçlerimiz terör örgütleri arasında herhangi bir ayrım yapmadan, onların zihniyetlerine bakmadan mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bugüne kadar hiç kimse terörle amacına ulaşamadı. Bugün de terör örgütleri asla ulaşamayacak. Bu PKK olsa da, DAEŞ olsa da, FETÖ olsa da, PYD, YPG olsa da ulaşamayacak. Özellikle milletimiz, devletinin, bayrağının, istiklalinin yanında olduğu sürece, ki bunu hep böyle görüyoruz en büyük sınavını 15 Temmuz'da milletimiz alnının akıyla verdi."

'CUMHURBAŞKANI KONYA'YA HİÇ HEYBESİ BOŞ GELMEDİ'

Sorgun terörle alakalı gündem değerlendirmesinden sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Ekim Cuma günü Konya'ya gerçekleştireceği ziyaretle ilgili de bilgi verdi. Hazırlıkların büyük oranda tamamlandığını belirten Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız ile Konya arasında 10 yıllardır önemli bir gönül bağı var. "İstanbul'da yaşamasaydım Konya'da yaşardım" sözünü her defasında samimiyetle ifade ediyor. Bugüne kadar ne Sayın Cumhurbaşkanımız Konya'yı mahcup etti ne de Konya Sayın Cumhurbaşkanı'mı mahcup etti. İnşallah Cuma günü yapılacak organizasyon için de böyle olacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın Konya'ya bugüne kadar gerçekten özellikle 2002'den bu tarafa büyük katkıları oldu. Ekipleriyle birlikte, hükümetle birlikte Konya'ya özel katkılar yaptı. İnşallah Cuma günü de yine büyük temel atmalar ve açılışlar yapılmış olacak. Sayın Cuhmurbaşkanı'mız Başbakanlık dönemi de dahil Konya'ya hiç heybesi boş gelmedi. Şimdi de yine öyle olacağını düşünüyoruz, inanıyoruz. Kendisini inşallah Konya'da misafir etmekten şeref duyacağız."

HASİB MUTLU