31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçim sürecinin başlamasıyla birlikte merakla girilen aday belirleme sürecini Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) tamamladı. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını açıklamasının ardından merkez ve taşra olmak üzere 31 ilçenin adayları da dün yapılan programda açıklandı. AK Parti ve MHP'nin "Cumhur İttifakı" altında tanıtılan adaylar, birlikte poz verdi. Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu'nda düzenlenen programa AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun,  AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, MHP İl Başkanı Murat Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Tahir Akyürek, Gülay Samancı, Hacı Ahmet Özdemir, Orhan Erdem, Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız, Selman Özboyacı, Halil Etyemez, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahim Sönmezler, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Murat Koru, Ülkü Ocakları İl Başkan Yardımcısı Ferdi Kabakcı, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Esra Doğan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, MHP MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz, İlçe Belediye Başkanları, AK Parti ve MHP teşkilat üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. 

KUTLU YÜRÜYÜŞ CUMHUR İTTİFAKI İLE SÜRECEK 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, AK Parti'ye gönül veren ve bugüne kadar partide hizmet eden herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Cumhur İttifakı olarak MHP ile birlikte Konya'da yerel seçimlere gireceklerini hatırlatan Angı, Büyükşehir Belediyesi ve 31 ilçede Cumhur İttifakı olarak başarı sağlamak için çalışacaklarını belirterek şunları söyledi, "Hedefimiz hem Büyükşehir hem de tüm ilçelerde başarıya imza atmak. Çünkü biz bu şehri seviyoruz. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. Bu şehre hizmet etmek hepimizin görevi. Hep birlikte çalışacağız, coşacağız, 31 Mart akşamı hep birlikte yüzümüz gülecek. Yeni 5 yılın yürüyüşüne imza atacağız. Gönüllere gireceğiz. Tevazu, samimiyet ve gayretle gönüllere girip kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz."

'HEDEF; TURAN, İMAN VE KUR'AN'DIR' 

MHP İl Başkanı Murat Çiçek yaptığı konuşmada, MHP olarak "Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben" anlayışı ile Türk milletine hizmet ettiklerini söyledi. "2018 yılı Türkiye için tarihi değişmelerin yaşandığı, sistemsel yenilenmenin sağlandığı bir yıl oldu" diyen Çiçek, şunları söyledi, "2018'de ihanet fazlasıyla mesai yapmıştır. Türkiye'nin beka sorunu ortaya çıkmıştır. Beka sorununun ortaya çıktığını gören Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dayanışma ruhu kumpasları boşa çıkardı. Bu yolda hedef turan, iman ve Kur'an'dır. Türkiye yeni sistemle büyük bir dönüşümü sağlamıştır. Ancak sistemin tamamen ayakta durabilmesi için 31 Mart yerel seçimlerinden de başarıyla çıkmak gerekir. Bu gerekçeyle 31 mart 2019 tarihinde MHP yeni bir demokrasi zaferine imza atacağına yürekten inanmaktadır. 31 Mart yerel seçimlerdeki başarı, Cumhur ittifakındaki başarı, Türkiye'nin gelecekteki milli huzur ve yükselişi olacaktır. Konya'da da Cumhur İttifakı başta büyükşehir olmak üzere 31 ilçenin alayında başarılı olacaktır."

GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yaptığı konuşmada, Konya'nın AK Parti'ye her zaman en büyük desteği veren illerin başında geldiğini söyledi. Bu desteği karşılıksız bırakmamak adına, AK Parti hükümetlerinin ve belediyelerinin Konya'ya büyük hizmetler ettiğinin altını çizen Altay, "Konya hizmetin en iyisine layık. Bizler de hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri olarak Konya'yı nakış nakış işledik. 2014 yılından itibaren Konya Büyükşehir olarak 31 ilçenin tamamında önemli yatırımlar yürüttük. AK Parti olarak ilimize 48,5 milyar liralık yatırım  yaparken, Büyükşehir Belediyesi olarak da son 5 yılda ilimize 2 milyarlık yatırım gerçekleştirildi. İlçelerimizin çehresi değişti. Yeni bir dönemin başlangıcındayız. Artık gönül belediyeciliği dönemi başlıyor. Artık vatandaşlarımızla daha fazla biraraya geleceğiz. Hizmetlerimizi yaparken diğer yandan da gönüllere gireceğiz. Bunu en güzel örneğini Konya'dan göstereceğimize eminiz. Konya Büyükşehir'de ve 31 ilçede Cumhur İttifakı'nın adaylarıyla en yüksek oyu almak için çalışacağız. Bunun için gece gündüz demeden çalışacağız. Hizmetlerimizi anlatacağız, destek isteyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ise şunları söyledi, "Türkiye artık eski Türkiye değil. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışı ile yeni bir Türkiye var artık. Herkesi kucaklayan, el uzatan, herkesin gönlüne girmeyi hedefleyen, hizmet için koşan bir partiyiz. Bizim kapımız, gönlümüz herkese açık. Tevazu ile gayret ile yürüyeceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımızdan feyz alarak, bundan sonraki icraatlarımıza hep birlikte rota çizeceğiz. Bu anlayışla Büyükşehir ile tüm ilçelerimizi Cumhur İttifakı ile taçlandıracağız. İnşallah 31 Mart akşamı gönül belediyeciliği kazanacak."

GÖNÜL SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ 

Son olarak kürsüye çıkan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhur İttifakı ile bambaşka denizlere yelken açtıklarını kaydetti. Bu kapsamda, Konya'dan da en fazla oyu almanın şehre yakışacağını belirten Turan, "En çok oy oranıyla almak bize yakışır. Dost düşman diyecek ki, biz ne yaparsak yapalım bu yürüyüşü durdurma imkanımız yok diyecekler. Seçimlerde bizi yenemediklerini görenler 17/25 operasyonuyla farklı bir süreç başlattılar. Bu oyunu bozduk. Kapatma davasıydı, darbe girişimiydi, mit operasyonuydu hepsini milletin desteğiyle bertaraf ettik. Öyle bir sonuç olması lazım ki, Türkiye'ye yan bakan kim varsa Cumhur İttifakı'nın aldığı sonuçla o hesaplarını gözden geçirmeleri lazım" dedi. Belediye Başkan adaylarına ve teşkilatlara "Vatandaşın gönlüne girin" çağrısı yapan Turan, "Konya'da bütün ilçelerde Cumhur İttifakı ile birlikte gönül seferberliğine başlıyoruz. Mütevazılığımızla, tevazumuzla, samimiyetimizle, alçak gönüllülüğümüzle başkan değil kardeş seçmeye geliyoruz. Biz koltuklarımızı bugün var yarın yok olarak görüyoruz. 5 yıl çabuk geçer, siz de bir gün eski başkan olursunuz. Koltuktan nasıl gittiğiniz kıymetli. 5 yılın hemen biteceği bilinciyle millete yukardan bakmayan, iyi niyetten ödün vermeyen bir tarzla hizmet edeceğinizden eminiz. Asfaltı altından döşeyip, gümüşten döşeyip hastanın, dertlinin yanında değilsek, milletin ruhunda, duasında değilsek kimse bu asfaltı alkışlamasın. Biz hem asfaltı iyi yapacağız hem belediyeciliği iyi yapacağız hem de kardeşlik hukukunu hep birlikte ayağa kaldıracağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından adaylar tek tek çağrılarak tanıtıldı. Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu. 

5 İLÇE MHP, 26 İLÇE AK PARTİ!

Akören, Doğanhisar, Emirgazi, Halkapınar ve Tuzlukçu olmak üzere 5 ilçe "Cumhur İttifakı" adayı olarak MHP'ye verildi. Böylece MHP, 5 ilçede adayını çıkaracak ve bu ilçelerde AK Parti'nin de desteğiyle "Cumhur İttifakı" olarak seçime gidecek. Diğer ilçelerde ise MHP aday çıkarmayacak, yine AK Parti'nin adayları MHP tarafından desteklenerek "Cumhur İttifakı" olarak seçimlere gidilecek. 

ÖNCEDEN BELİRLENEN ADAYLAR ÇEKİLDİ

AK Parti'nin adaylarını açıklamasının ardından ortaya çıkan tabloyla birlikte, MHP'nin bazı ilçelerde daha önce açıkladığı adaylar da "Cumhur İttifakı" kapsamında adaylıktan çekildi. Bu kapsamda MHP Meram Belediye Başkan Adayı Mustafa Aygün, Ereğli Belediye Başkan Adayı Hüseyin Oprukçu gibi isimler "Cumhur İttifakı" ruhuna uygun hareket etmek ve AK Parti'nin adaylarını desteklemek üzere adaylıktan çekildiklerini açıkladı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim