Kuşpınar, “Kırtasiye alışverişi yaparken velilerimizi ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek istiyoruz. Söz konusu çocuklarımızdır. Onlar geleceğimizdir. Ucuz kırtasiye aldım diye sevinirken çocuklarımıza kanser yapan malzemeler aldığımızı unutmamak gerekiyor” dedi. 

Kırtasiyenin çok fazla taklit edilebilir bir sektör olduğunu ifade eden Ramazan Kuşpınar, “Çin, Hindistan vb ülkelerden kalitesiz ithal edilen ürünler,  ülkemizde pazarlarda, sektörümüzle hiç ilgisi olmayan muhtelif satış yerlerinde halkımıza ve öğrencilerimize ulaştırılmaktadır. Sözde ucuz diye alınan bu ürünlerin kanser üreten maddeler içerdiği yapılan denetimlerde tespit edilmiştir. Konunun ciddiyeti görsel ve yazılı basında sürekli dile getirilmektedir. Kırtasiyeci dışında alınan malların denetimi imkânsızdır. Bir ay kırtasiyecilik yapan sonra ortalardan kaybolan yerlerle ilgili sağlıklı bir denetim yapmak imkânsızdır” ifadelerini kullandı. 

Veliler; taklit kopya kırtasiye ürünler almamalıdır diyen Kuşpınar, “ İnsan sağlığına zarar veren, sağlımız için risk taşıyan markaları kesinlikle almamalıdırlar. Denetimi imkânsız iş yerlerinden kesinlikle alışveriş yapmamalıdırlar. Kısaca kırtasiyeciden başka satış yapan esas işi kırtasiye olmayan yerlerden kesinlikle alışveriş yapmasınlar. Çünkü Sadece bir ay değil 12 ay hizmet veren yerlerin denetimleri daha kolay ve mümkündür. Okul çantaları, okul malzemeleri, kalitesiz ürünler,  hastalık saçan mallar, Kanserojen ve alerjen boya maddeleri, ağır metaller çocuklarımızın sağlığını tehdit etmektedir. Çocuklarımız söz konusu. Çocuklarımız bizlere Allah'ın en güzel hediyesi. Bizleri anne baba yapan onlar.  Hiç kimse Kimyasal madde içeren, zehirleyen ürünleri çocuğuna kullandıramaz” dedi.

Velilerimiz ve Öğrencilerimiz, Okul alışverişin de sağlıklı ürünler tercih etmeli diyen Kuşpınar, “Kesinlikle kırtasiye satın alırken  TSE ve CE ve EN-71 uluslar arası Standart işaretleri taşıyan damgalı ürünler tercih edip kontrol edip alış veriş yapmaları gerekmektedir. Bu işaretler yoksa almamaları gerekmektedir. Ayrıca kırtasiye alırken ambalajlı birden fazla bir araya getirilmiş paketlenmiş ürünlere yüzde 15 daha pahalı fiyat ödeme yaptıklarını asla unutmamalılar. Öğrencinin ihtiyacı 1 kalem ambalajlı şekilde 10 kalem satılıyor. İhtiyaç fazlası alınan ürünler ilerde kuruyup çöpe atılmak zorundadır. Ve bu şekilde yılda çöpe giden milli serveti büyüklüğü tartışılamaz. Velilerimiz ve öğrencilerimiz en sağlıklı ve en hesaplı alışverişleri kırtasiyecilerimizden yapabileceklerini asla unutmamalıdırlar" dedi. 

Kuşpınar sözlerini şöyle devam etti: “Yeni eğitim ve Öğretim yılında tüm Kırtasiyeci meslektaşlarımızdan, velilerimize ve öğrencilerimize sahip çıkmalarını, yardımcı olmalarını, sakıncalı ürünler satmadan, kar limitlerini uygun tutarak,   1 Ay değil 12 ay eğitime verdikleri hizmetlerinde hayırlı bol helal kazanç dolu güzel bir eğitim dönemi geçirmelerini dilerim.  

HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilişim