Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkısıyla düzenlediği Konya Çocuk Film Festivali büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca M1 Konya Sinemaları ve Açık Alanı’nda gerçekleştirilen festivalde on binlerce çocuk unutulmayacak anılar yaşadı. Festival boyunca  çok sayıda ücretsiz film gösterimi, çizgi film karakterleri, bilim gösterileri, ücretsiz sinema ve lunapark biletleri ile çok sayıda sürpriz hediye çocuklar ile buluştu. Konya Çocuk Festivalinin açılışına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile çok sayıda çocuk ve ailesinin katılımı ile yapıldı. 

BİZİM HİZMET ÖNCELİĞİMİZ ÇOCUKLAR, GENÇLER VE KADINLAR

Festivalin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’da bu sene yaz döneminin çok renkli ve cıvıl cıvıl geçtiğini ifade ederek, “Bu sene Konya’da yaz civil civil geçiyor. Hem camilerimiz, hem okullarımız , hem bilganelerimiz hem de gençlik merkezlerimizde cıvıl cıvıl geçiyor.  Tüm çocuklarımıza ve projelerimize katılan velilerimize teşekkür ediyorum. Özellikle ‘Güle Oynaya Camiye Gel' projemiz düşündüğümüzün çok üzerinde bir etki oluşturdu. Tüm çocuklarımız koşarak camilerimizi dolduruyor. Velilerimiz de onlarla birlikte cami cemaatimize dahil oldu. Onun için hepinize teşekkür ediyoruz. Okullarımız yine cıvıl cıvıl  55 yüzme havuzumuza 40 binden fazla çocuğumuz kayıtlı. Yine GENÇ KOMEK'imizde 20 bine yakın çocuğumuz hem din eğitimi hem de değerler eğitimiyle birlikte spor etkinliğine katılıyor. Bilgehanelerimiz çocuklarımıza mahallelerde hizmet vermeye devam ediyor. Bizim hizmet önceliğimiz çocuklar, gençler ve kadınlar. Bu projeleri yürütmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Özellikle çocuklarımızın gelecek ufkunu oluşturmak için sinema günleri ile çocuklarımız biletlerini alarak, sinema izleyici kıvamında kendileri için seçilmiş çok güzel etkinlikler düzenliyoruz. Festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLAR BİZİM HER ŞEYİMİZ. ONLAR İÇİN NE YAPSAK AZDIR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da Konya'da bu yaz döneminin çocuklar için çok eğlenceli geçtiğini ifade ederek, “ Konya’da yaz tatili bu yıl çok renkli yaşanıyor. Çocuklarımız hem Selçuklu Belediyesinin Spor okullarında hem de Komekler’de gün boyu değişik aktivelerde bulunuyorlar. Çocuklarımız hem eğitim faaliyetlerine katılıyorlar, hem de spor faaliyetlerine katılıyorlar. Yine Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından Konya genelinde çeşitli okullara kurulan havuzlarda yüzme öğreniyorlar.  Çocuklar bizim her şeyimiz. Onlar için ne yapsak azdır. Hem yaz döneminde hem kış döneminde onlarla ilgili çok değişik faaliyetleri yaparak gelişimlerine katkıda bulunmak bizim vazifemiz. Bunun için de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

ÖNEMLİ OLAN HAYIRLI BİR HİZMETE ÖNCÜLÜK ETMEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara yönelik çok sayıda projeyi hayata geçirdiğini belirterek, “ Güle oynaya camiye gel projesi geçen sene Selçukluda idi. Bu sene ise Büyükşehir sınırları içerisinde tüm Konya genelinde uygulanıyor. Geçtiğimiz sene iyi bir tohum atılmış. İnşallah bu hayırlı tohum önümüzdeki sene bütün Türkiye’de yeşerir. Önemli olan hayırlı bir hizmete öncülük etmek. Çocuklarımız hep başkaların dizilerini seyrediyordu. TRT’de yayınlanan Emiray Çizgi Filmi’nin kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Emiray bizleri hem Türkiye’de hem de dünyada gururla temsil ediyor” dedi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Konya Çocuk Film Festivalinde çizgi film karakterleri Emiray, Niloya, Harika Kanatlar, Elif’in Düşleri ve Heidi Tiyatrosu, çok sayıda ücretsiz film gösterimi, bilim gösterileri, atölye çalışmaları, yazar buluşmaları, yarışmalar, animasyon atölyesi, ücretsiz sinema ve lunapark biletleri, çocuk oyunları, çok sayıda sürpriz hediye ve ikramlar çoçuklar ile buluştu.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim