Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası’nın Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Esnaf Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurul’a Konya Kahveciler Odası Onursal Başkanı Hüseyin Menekşe, Eskişehir Kahveciler Odası Başkanı Zeki Çoban, Konya Kahveciler Odası Eski Yönetim Kurulu Üyesi Ejder Bildik, Tornacılar Odası Başkanı Emin Baranok, Minibüsçüler ve Umum Servis Araçları Odası Başkanı Muharrem Karabacak, Televizyon ve Radyo Tamircileri Odası Başkanı Kadir Erölmez, Berberler Odası Başkanı Veli Baranok, Terziler Odası Başkanı Aziz Güleç ve çok sayıda oda üyesi katıldı. Divan Başkanlığını Vedat Honça’nın yaptığı Genel Kurul’da gelir-gider tablosu ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından Mevcut Başkan Cemal Çınardalı’nın bulunduğu tek liste ile sandık başına gidildi. 2014 yılından itibaren başkanlık görevini yürüten Cemal Çınardalı tekrardan güven tazeledi. Başkanlığını Cemal Çınardalı’nın yaptığı yönetim ise şu şekilde oluştu; Ömer Aygün, Yusuf Kamalı, Durmuş Işık, Ali Can Saldı, Halil Baran, Mehmet Adil, Şerafettin Kuşkaya, Arkın Kiraz. Denetim Kurulu Asil; Aydın Şen, Fatih Mehmet Keleş, Mehmet Akgün. Yönetim Kurulu Yedek; Ramazan Özkara, Salih Zengin, Ahmet Erdoğan, Ziya Avcu, Hasan Gümüş, Eyyup Çelikel, Süleyman Yaygümüş, Mehmet Şanverdi, Niyazi İlhan Terzioğlu. Denetim Kurulu Yedek; Özcan Yıldırım, Muhammet Yaşar Köse, Çetin Arslan. 

KAHVEHANELER KÜLTÜR YUVASIDIR

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Esnaf Odası Başkanı Cemal Çınardalı kahvehanelerin kültür yuvası olduğuna dikkat çekerek esnafın sorunlarını çözmeye devam edeceklerini vurguladı. ’Kahvehanelerin kıraathaneye dönüşmesi projesinin de devam ettiğini vurgulayan Çınardalı, ”Geçtiğimiz 4 yıl içerisinde birçok faaliyette bulunduk. Bundan sonraki dönemlerde de esnafımızın sorunlarına çözüm üretmeye devam edeceğiz. Genel Kurulumuzun ülkemize ve Konya’mıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.Türkiye’de yetişmiş olan bütün siyasetçilerin yüzde 90’ı kahvehanelerimizde yetişmiştir. Kahvehaneler, televizyonlar ve basın araçları yokken halkın bir araya gelip dertleştikleri ve sorunlarını birbirlerine anlattıkları mekânlardı. Bizim kahvehanelerimizde çok hükümetler kurulup çok hükümetlerde yıkılmıştır. Kafelerin açılması, internetin çıkması kahvehanelere olan rağbeti azaltmıştır. Sigara yasağından dolayı da kahvehaneler çok büyük kan kaybetmiştir. İşlerimiz neredeyse yüzde 20’lere düşmüştür. Bundan dolayı da esnaflarımız sıkıntı yaşıyor. Yeni açılan kahveler tasarım açısından daha güzeldir. Ancak fiyat açısından bizim kahvehanelerimizden kat kat yüksektir. Kahvehaneler haklın her kesiminin rahatça girip çıkabileceği en ucuz istirahat yerleridir. Bu konuda Türkiye Belediyeler Birliği ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek ve ekibi ile yaptığımız bazı görüşmeler neticesinde kahvehanelerimize yeni bir çehre kazandırmak için bir proje başlattık. Bu proje ile halkımız kahvehanelerde kitap, gazete okuyarak temiz ve hijyenik ortamlarda çaylarını içerek sohbetlerini edeceklerdir. Yaptığımız protokol ile de 100 tane kahvehanemiz kıraathaneye dönüşecektir. Bu proje ile Konya ülkemize örnek olmuştur” diye konuştu. 

DERNEKLER İLE İLGİLİ SORUNUMUZU GEREKLİ MERCİLERE İLETTİK

Geçtiğimiz dönem içerisinde yaptıkları faaliyetlerden bahseden Çınardalı, özellikle derneklerle olan sorunlarının çözümü için gerekli mercilere başvurduklarını belirtti. Playstatıon salonlarından alınan eğlence vergisi ile ilgili de girişimlerinin olduğunu sözlerine ekleyen Çınardalı sözlerine şu şekilde devam etti; “2014 yılında sizlerin teveccühü ile göreve geldik. Bu 4 sene içerisinde görevimizi elimizden geldiği kadar en güzel şekilde yapmaya çalıştık. Odamız üyelerinin bazı değişiklikleri hızlıca öğrenmeleri için internet sayfamızı hizmete sunduk. Üyelerimiz oradan rahatlıkla mevzuatları görebiliyorlar. İlimizde faaliyet gösteren derneklerin amacı dışında faaliyet göstermesi gerekli yerlere bildirilmiş bu tür uygunsuz yerlerin ruhsatlarının ibraz edilmesi yetkililerden talep edilmiştir. Playstation salonlarında alınan eğlence vergisi ile ilgili belediyeler nezdinde girişimlerde bulunulmuştur. Üyelerimizin sağlık bilgisi belgeleri almaları sağlanmıştır. Haftanın belirli günlerinde esnaflarımıza ziyaretler aksatılmadan gerçekleştirilmiştir. Kahveci esnafımızın kan kaybetme konusu gündeme getirilmiş ve bu sorunun çözümü için taleplerde bulunulmuştur. Sigara yasağı noktasında halkımız bilinçlendirilmiştir. Basın ve medya kuruluşları ile ilişkiler üst düzeyde tutularak kamuoyu oluşturulmuş sorunlarımızın çözümü için medyadan istifade edilmiştir”

ÜYELERİMİZE ZİYARETLERİMİZ DEVAM EDECEK

Gelecek dönemlerde yapacakları faaliyetlerden de bahseden Çınardalı, ‘Üyelerimizin sorunlarını yerinde tespit edebilmek amacıyla daha önceki dönemlerde olduğu gibi elimizden geldiği kadarıyla üyelerimizi ziyaret edeceğiz’ diyerek cümlelerini şu şekilde aktardı; “Üyelerimizin dernekler noktasında yaşadığı sıkıntıları gayet iyi biliyoruz. Bunun çözümü hususunda elimizden gelen gayreti de göstereceğiz. Siz değerli üyelerimizin sorunlarını daha iyi çözebilmek için üst mercilerle olan ilişkimizi daha çok güçlendireceğiz. Üyelerimizin sorunlarını yerinde tespit edebilmek amacıyla daha önceki dönemlerde olduğu gibi elimizden geldiği kadarıyla üyelerimizi ziyaret edeceğiz. ‘Kahvehaneler kıraathaneye dönüşüyor’ projesini belediye ve odamız işbirliğiyle hızlı bir şekilde tamamlamak amacıyla gerekli özeni göstereceğiz. Her platformda üyelerimizin sorunlarını dile getirmek için elimizden gelen tüm gayretleri göstereceğiz” dedi 

HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim