Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu Karataylı çiftçilerle biraraya geldi. Çiftçilerin öneri ve taleplerini dinleyen Babaoğlu, aldığı notları rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’a sunacak. 

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu tarafından başlatılan ‘Çiftçi Buluşmaları’, Karatay Belediyesi, AK Parti Karatay İlçe Teşkilatı ve Karatay Ziraat Odası’nın organizasyonuyla Aziziye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’nun çiftçileri dinlediği programa, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay Ziraat Odası Başkanı RifatKavuneker, Karatay İlçe Tarım Müdürü Esat Altuntaş ve çok sayıda Karataylı çiftçi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’ninAfrin’deki terör örgütlerine yönelik başlatmış olduğu Zeytin Dalı Harekatı’nın başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü hatırlattı. “Kahraman Mehmetçiğimizin Allah yardımcısı olsun” diyen Genç, TSK’nın yeni bir destan yazdığını vurguladı. Karatay’ın yüzölçümü olarak büyük bir araziye sahip olduğunu ve büyük bir bölgesinde tarım yapıldığını belirten Genç, “Çiftçilerimizin sorunlarını çözmek için buradayız. Karatay ilçemiz tarımda oldukça iyi durumda. Yaptığımız istişareler ve çalışmalar neticesinde daha iyi olacak” dedi. 

‘TÜRK MİLLETİ BOYUNDURUK ALTINA GİRMEZ’

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de yaptığı konuşmada TSK’nın Afrin operasyonuna değindi. Türkiye’nin 7 düvele meydan okuduğunu ve mücadele ettiğini söyleyen Hançerli, “Ben 1974’te Kıbrıs Barış Harekatı’nda 14 yaşındaydım. O yaşta olmama rağmen “bırakın ben de gideceğim” derdim. Şimdi de görüyoruz ki, durum aynı. Millet olarak herkesin yüreği Afrin’de atıyor, Mehmetçikle atıyor. Herkes yardım için sıraya giriyor. Çok güzel ve özel bir coğrafyada yaşıyoruz. O yüzden düşmanımız çok. Ama bu millet hiçbir zaman boyunduruk altına girmedi bundan sonra da girmeyecek” diye konuştu. Tarımla ilgili de birkaç konuya değinen Başkan Hançerli, “Geçtiğimiz aylardan itibaren ara ara güzel yağmurlar yağdı. Şimdi de kar yağışı geldi ve büyüklerimizin dediği gibi toprak yorganla örtüldü. İnşallah bereket geliyor. Karatay İlçesi büyük bir alan. Küçükbaş hayvancılıkta, büyükbaş hayvancılıkta oldukça ileride olan bir ilçemiz. Tarım konusunda da bu böyle. Bizler de projelerimizle elimizden gelen destekleri Karataylı hemşehrilerimize gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 

KARARLI DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK

Başkan Hançerli’nin konuşmasının ardından TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon Başkanı, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu söz aldı. Burada gündemi değerlendiren Babaoğlu, Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’nin tutumunu sert bir dille eleştirdi. ‘ABD’nin aklı karışık, tutarlı değil” diyen Babaoğlu, cümlelerine şöyle devam etti, “ABD Başkanı Donald Trump ile 2 gün önce sayın Cumhurbaşkanımızın bir telefon görüşmesi oldu. Görüşmenin akabinde ABD’nin görüşmeyle alakalı kendi basınına açıkladığı metnin doğru olmadığı Türkiye tarafından açıklandı. Görülüyor ki ABD’nin aklı karışık, tutarlı değil. Bir bakıyorsunuz DEAŞ’la mücadele ediyoruz diyor, bir bakıyorsunuz onlara koridor açmaya çalışıyor. PKK’yı terör örgütü olarak gördüğünü ifade ediyor diğer yandan PKK’nın kardeşi PYD’ye silah yardımı yapıyor. Ama bu konuda da yine dönmeye başladılar.” Türkiye’nin bir davası olduğunu ve bu davada kararlı olduğunu söyleyen Babaoğlu, “Kararlı durmaya devam edersek, milletimizin de duasıyla tehditlere karşı gelmeye devam edeceğiz. O bölgeler terörden temizlenecek. Görüyoruz ki terörden temizlenen bölgelere Suriyeli kardeşlerimiz koşa koşa gidiyor. 3,5 milyona yakın Suriyeli kardeşimiz Türkiye’de. Onlara ensar olduk. O bölgeler terörden temizlenirse o insanlar da memleketlerine dönebilecek” diye konuştu. 

ÇİFTÇİLERİ DİNLEYEREK NOT ALDI 

Gündeme ilişkin değerlendirmesinin ardından tarımla ilgili konuşan Babaoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı ve Tarım Komisyonu üyeleri ile birlikte tarım konusunda çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine bir talimat verdiğini ifade eden Babaoğlu, sözlerine şöyle devam etti, “Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere dedi ki, çiftçilerimizle görüşün, taleplerini, isteklerini dinleyin, bir rapor hazırlayın. Bu doğrultuda Tarım Buluşmaları yaparak, çiftçimizin ne istediğini, neler beklediğini bizzat çiftçilerimizin ağzından dinlemek için buradayız. KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü’nden başlayarak, KOP Başkanlığı ve Milletvekilliği dönemimde de olmak üzere Karatay’da bir çok kez talep ve istekleri dinledik. Karatay’daki muhtarlarımız, ilgili kurum ve kuruluşlar ve çiftçilerimiz ile işbirliği içinde çalışıyoruz. Tarımla ilgili önerilerinizi rahatlıkla anlatabilirsiniz. Sizlerin önerileri ve beklentileri doğrultusunda bir rapor hazırlayıp, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımıza sunacağız.” Milletvekili Babaoğlu konuşmasının ardından sözü çiftçilere bıraktı. Çiftçilerin talep ve önerilerini dinleyen Babaoğlu, tek tek not aldı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim