Dernek Başkanı Metin Maşalı, “Bu oluşumla, tüm Türkiye'deki çiçekçilerle gerek mesleki, gerek ise iller arası kardeşliği ve bütünleşmeyi ilke edindik” dedi

Çiçekçilerin haklarını daha iyi korumak amacıyla kurulan Anadolu Çiçekçiler Derneği'nin ilk genel kurul toplantısı düzenlendi. Yeşil Vadi Düğün Salonu'nda yapılan ilk genel kurula Dernek Başkanı Metin Maşalı ve diğer illerin dernek başkanları katıldı. Türkiye Çiçekçiler Federasyonu'ndan ayrı bir kuruluş olduğunu ifade eden kurulan derneğin ilk başkanı seçilen Metin Maşalı, “Çağlar boyu varlığını sürdüren ve ölmeyecek olan çiçek sanatı ve sanatçılığının hak ettiği prestije ulaşabilmesi; modern çağın getirdiği gelişen dünya düzenini sektör bazında da takip edebilmesi adına Anadolu Çiçekçiler Derneği'ni kurmuş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı. Dernek Başkanı Metin Maşalı, “Bu oluşumla, tüm Türkiye'deki çiçekçilerle gerek mesleki, gerek ise iller arası kardeşliği ve bütünleşmeyi ilke edinen Anadol Çiçekçiler Derneği olarak; bizimle olan ve desteklerini esirgemeyen tüm il çiçekçilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Sevinçleri, hüzünleri ilmik ilmik çiçekçilere taşıyan çiçekçi esnafı olarak yeni oluşumumuzun Konya'mıza, Anadolu'ya ve tüm çiçekçilik sektörüne hayırlı uğurlu olmasını dileriz” diye konuştu. Örgütlenmenin sonucunda heryerde söz sahibi olacaklarını ifade eden Türkiye Çiçekçiler Federasyonu Başkanı Emin Tok, “Bugün çiçekçiler için ve onların seslerini yükseltmek için Anadolu Çiçekçiler Derneği'nin genel kurulu’nda bulunmaktayız. Genel kurul sonucunda yeni ve beyaz bir sayfa açacağız tüm çiçekçilerle birlikte. Kurulan bu dernekle sorunların çözümü konusunda daha güçlü olacağız. Türkiye'nin heryerinde birlik ve beraberlik içinde sorunlarla mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.
Divan kurulu tarafından oylamaya sunulan başkan ve yönetim kurulu üyeleri kabul edildi. Yönetim  Kurulu listesi şöyle: “Metin Maşalı, Şerafettin Ünsal, Mehmet Çınar, Mehmet Mercan, Niyazi İlhan Terzioğlu, Sadullah Koca, Ali Gündüz.” İlhan Renkliboya, Yüksel Geçit, Bilal Uğur, Mustafa Küçükkara, Halil Tuzcu ve Yaşar Şimşek de denetim kuruluna seçildi. Mehmet Tosun, Behçet Tuncay Yonca ve Muammer Ünal ise Disiplin Kuruluna seçildi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim