Seçime katılan 438 delegenin 188’nin oyunu alan Av. Barış Bektaş, CHP Konya il başkanlığına seçildi. Kongreye CHP Konya İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı, Konya Eski Milletvekili Atilla Kart, Tuzlukçu Belediye Başkanı Nurettin Akbuga, Gençlik Kolları Genel Sekreteri Gençosman Killik, İyi Parti, SP, BTP temsilcileri, Eğitim-İş, ÇYDD, ADD, DİSK Konya şube başkanları, partililer, davetliler, kadın ve gençlik kollarıyla 

Kongrenin açılışında konuşan CHP eski İl Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Kongrelerin CHP’liler için bir düğün olup, geleceğe bir bakış ve yön verme günüdür.  Vatandaşlarımız 2019’da ülkemizi kurtaracak tek parti olarak CHP’yi görüyor. Göreve geldiğimden bu yana birliği, dirliği ve sevgiyi sizlerle paylaştım. Hiçbir zaman sizlere sevgisizlik ve saygısızlık etmedim. Partimiz CHP, Cumhuriyetimiz ve kazanımları ve milli egemenliğimiz Atatürk’ten bize emanettir. Ama bugün egemenliğimizi terk ettiler. Partimizi ayağa kaldırmak için sorumluluk duymazsak, sahsı çıkarlar için yola çıkarsanız sonu görülmez. Bizim derdimiz ülkemizdir. Ülkemize sahip çıkmaktır. Bugüne kadar bir yanlışım olmadı. İnsanlara saygı duydum ve saygı duyulan bir insan oldum. Doğru olarak, aklımızı kimseye vermeden partimiz ve ülkemiz için çalışacağız. Benimle birlikte görev yapan arkadaşlarıma sevgi ve saygılar sunarak teşekkür ediyorum. Bizden sonra göreve gelecek olan arkadaşlara başarılar diliyorum. 2019 yılı partimizin iktidar ve zafer yılı olsun” dedi.

Kongrenin Divan Başkanlığını yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da, “Türkiye’nin 2019’da üç tane önemli meselesi vardır. Demokrasiyi, bireysel hakları ve parlamenter sistemi oylayacağız. Yapmamız gereken bellidir. Her şeyi bir tarafa bırakarak komşumuzu, esnafımızı ve vatandaşlarımızı ikna etmek için sokaklara döküleceğiz. İktidarın yanlışlarını anlatacağız. Herkesi sahiplenip, kucaklaşacağız. Asla kavga etmeyip, kötü söz söylemeyeceğiz. Partimizin politikalarını anlatacağız. Kongrenin hayırlara vesile olmasını dileyerek, göreve gelecek olan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi. 

“Anayasal kurumlar önce AK Parti, daha sonra şahısların kurumları oldu" iddiasında bulunan CHP Konya Eski Milletvekili Atilla Kart ise şunları söyledi: "FETÖ soruşturulmaları yapılsın. Ancak siyaset bunun gereklerini yerine getirmiyor. Devletin egemenlik yetkisini devrettiler. Adalete etkin iletişim artık sağlanamıyor. Barışımızı, demokrasimizi kaybetme noktasına geldik. En başta cumhuriyetimizin kazanımları yok ediliyor. Bu çok büyük bir tehlikedir. Ülkemizin içinde bulunduğu bu durumdan kurtararak vatandaşlarımıza huzuru ve güveni getirecek tep parti CHP’dir. Onun için partimizin 2019’da iktidarı için hep birlikte çalışacağız.” 

Diğer konuşmacılar ve CHP Konya il başkanı adaylarının konuşmalarının ardından delegelerin kararıyla seçime gidildi.  Yapılan oylamada 438 delegenin 188’nin oyunu alan Barış Bektaş CHP Konya İl Başkanı seçilirken, il başkanı adaylarından İsmail Ünsal 181 oy alırken, Kadir Tarkan Büyükoktar’da 69 oy aldı.

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Cemile Tekin, Uğurtan Akgün, Fatma Sezer, Gizem Torun, Azmi Akgül, Bekir Yaman, Ayşe Yılmaz, Mehmet Ateş, Gülnaz Başak, Ayşe Özçimen, Hüseyin Altuntaş, Necla Nergiz Büyükdalda, Ergelir Mert, Mehmet Gayretli, Ebru Biçer, Ömer Balcı, Ayşe İşleyici, Torun Yılmaz, İsmail Babaoğlu, Deniz İndibi Çelik, Şevnur Mumcu, Ayşe Kadıoğlu, Raif Taşkın, Gönül Sarıkavaklı, Özdoğan Çaylak, Ali Fındık, Orhan Toprak, Seyit Mehmet Yavuz, Fatih Arslantaş ve  Halide Tercanoğlu.  

HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilişim