İl Danışma Toplantısı'nı gerçekleştiren CHP'de gergin anlar yaşadı. İlçe teşkilatlarının İl Başkanlığı kadrosunu tanımadığını ve iletişim sıkıntısını olduğunu belirten bazı üyeler toplantı programında buna yönelik herhangi bir gündem maddesi olmamasına tepki gösterdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Toplantısı Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda yapıldı. Toplantıya CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul Milletvekili İhsan Özkes, Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Burdur Milletvekili Kerim Özkan ile Konya Milletvekili Atilla Kart ve çok sayıda partili katıldı. Toplantının gündem maddelerinin okunduğu sırada bazı partililerin programa tepki göstermesi kısa süreli bir gerginliğe neden oldu. İlçe teşkilatlarının İl Başkanlığı kadrosunu tanımadığını ve iletişim sıkıntısını olduğunu belirten bazı üyeler toplantı programında buna yönelik herhangi bir gündem maddesi olmamasına tepki gösterdi.
SORUNSUZ KOMŞUMUZ KALMADI
Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz hükümete yüklendi. İktidarın ülkeyi sıfır terörle aldığını belirten Karpuz, gelinen noktada terörün azdığını ve sorunsuz komşumuzun kalmadığını beirtti. Karpuz sözlerine şöyle devam etti, “Ege adaları için sus kurtul. KKTC için ver kurtul, Doğu ve Güneydoğu için böl kurtul, Ermeni sorunu için aç kurtul, Azeri kardeşlerimiz için küstür kurtul politikası izlenmektedir. ABD'nin taşeronluğu ve BOP eşbaşkanlığı  uğruna Suriye ile savaş noktasına gelinmiştir. AKP ülkeyi faşizan bir zanlayışla yönetiyor.  Bütün bunların hesabı sorulacaktır.”
ABD’YE RAPOR VERİYORLAR
Türkiye'nin Emniyet birimlerinin 2007-2008'den bu yana ABD İstanbul Büyükelçiliğine giderek Silivri belgeleriyle ilgili raporlar sunduğunu iddia eden Kart, ''Elimizdeki belgeye göre davanın ilerleyişini gelişme gelişme Amerika'ya rapor ediyorlar. Başbakan davayı yakından takip ettiğini rahat olmaları gerektiğini bildirmişler.  Belge, bir ülke siyasi ve ekonomik anlamda nasıl sömürgeleştirilir, bu belgenin anlamı budur. Başbakan çıkıp bu belgenin hesabını vermelidir'' dedi. 
CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes ise emekli müftü olarak anons edilmekten şeref duyduğunu belirterek ''Elhamdülillah Müslümanım ve Elhamdülillah Cumhuriyet Halk Partiliyim'' dedi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim