Programda konuşma yapan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, "Cezaevlerimizde başkanlığımız ile adalet bakanlığı arasında yapılan protokol ile 8 erkek 1 bayan vaizle Konya E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda ve açık cezaevinde diyanet işleri başkanlığı olarak hizmet vermekteyiz." dedi.

Böyle bir programın, bir cezaevinde düzenlenmiş olmasının önemine dikkat çeken Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, "Sizlerle beraber böyle bir anı paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle bir törenimiz olduğunu nerede ifade ettiysem Konya'daki değerli dostlarım bu anlamdaki katkılarını hiçbir zaman unutmam mümkün değil. Hepsi çok değerli katkılar sağladı. Tüm katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığının ortaklaşa düzenlediği törene katılanlar arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da vardı. Usta, "Bir hükümlü kardeşimizin hafızlığını tamamlayıp icazet alma töreni Türkiye'de yapılan ilk törenlerden birisi. Konya'ya yakışan bir tören. Bu konuda emeği geçen herkese bende tek tek şükranlarımı sunuyorum. Burayı sadece dört duvar kapalı bir mekan olarak değil, insanın gönlünü ve kalbini farklı imkanlara açabileceği bir mekan haline getirmişsiniz." şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen de, meslek hayatında ilk kez cezaevinde icazet merasimine katıldığını vurgulayarak, "Ne kadar güzel. Ben çok icazet törenine katıldım. Çok da cezaevinde yıllarca derse gittim. Ama ilk defa bir cezaevinde bir icazet törenine katılıyorum. Emeği geçenlerden sebep olanlardan destek verenlerden ve dua edenlerden Allah razı olsun. Heralde hayatımızın en anlamlı anlarından birini yaşıyoruz." dedi.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ise "Cezaevinde bulunan kardeşlerimiz var. Bunlar bir şekilde buraya girdi diye hayattan kopup, herşeyden uzaklaşıp insanlıktan ayrılacaklar diye bir mevzu söz konusu değil. Zaten bunun bilincinde olan adalet bakanlığımız, devletimiz ve Konya üzerine baktığımızda sayın cumhuriyet başsavcımız sizlerin daha yüksek meziyetlere ulaşmanız manasıyla bir çok faaliyette bulunuyorlar" dedi. 

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Vaizi Mehmet Uslu, Abdulkadir Geylani Tekgöz’ün hafızlık serüvenini anlattığı sırada salonda bulunanlar gözyaşlarını tutamadı. Abdulkadir Geylani Tekgöz’e cübbesini Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen giydirdi.  Hafızın anne ve babası da törene katılanlar arasındaydı. Tekgöz, “Cezaevi benim rabbimle buluşma yerim” dedi. Törenin sonunda Abdulkadir Geylani Tekgöz’e katılımcılar farklı hediyeler verdi.

HABER MERKEZİ