100. Yıl İlköğretim Okulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu  15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Resim ve El Sanatları Sergisinin açılışı yapıldı. 

Akşam namazının ardından ilçede bulunan Şehitler Meydanı’nda konuşan Kaymakam Osman Sak, “Ülkemiz tarihinin en acımasız hain, alçak FETÖ darbe girişimi 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanmıştır. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın feraseti, liderliği Hükümetimizin dik duruşu milletimizin cesareti ve kahramanlığıyla yeni ve güçlü bir Türkiye sabahına uyanabildik. Dünyanın en güzel milletine sahibiz. Bugün de millet sayesinde Türkiye Cumhuriyeti ayaktadır ve sonsuza dek öyle kalacaktır. Dünyada hiçbir millet yoktur ki, vatanın her karış toprağını şehitlerine yatak, al kanını da gönderine bayrak yapsın. Bu yüce Türk milletinin onurudur, gururudur. Bu vesile ile başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık, afiyet diliyorum, şehitlerimizin değerli ailelerine bir kez daha sabırlar diliyorum” dedi.

Çeltik Belediye Başkanı Ali Meşe de, “Şehitlerimizin aziz hatıralarına ve kanlarıyla müşerref kıldıkları bu topraklara sahip çıkmaya devam edeceğiz. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz bize şunu gösterdi, bu millet vatan söz konusu olduğunda aynı safta buluşan necip bir millettir, bu millet cesur bir millettir, bu millet kahraman bir millettir. Rabbim inşallah milletimize ve devletimize  böyle bir kara gün yaşamayı  nasip etmesin” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ