Çelikkayalar Alışveriş Merkezleri, marketler zincirine bir yeni halka daha ekledi. "Biz Bu Şehrin Markasıyız" sloganıyla perakende sektörünün öncü kuruluşlarından olan Çelikkayalar AVM yatırımlarına devam ediyor.  Konya'nın yerel gücü olarak 800 çalışanıyla şehir ekonomisine ciddi katkı sağlayan Çelikkayalar AVM, 17. mağazasını Otogar karşısı Kızılkaya İş Merkezinde açtı. Gerçekleştiren açılış törenine Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular,  Konya Perakendeciler Derneği Başkanı Habib Güngör, Çelikkayalar Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Kaya, Çelikkayalar AVM Genel Müdürü Ali Kaya ile çok sayıda firma sahibi, iş adamları ve vatandaşlar katıldı.

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORUZ 

Açılış töreninde konuşan Çelikkayalar Alışveriş Merkezi Genel Müdürü Ali Kaya, Konya’ya yatırım yapmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Biz Bu Şehrin Markasıyız sloganıyla yola çıkan Çelikkayalar yatırımlarına devam ediyor. Bugün 17. şubemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Selçuklu’da 6 şube ile vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bu yatırımlarımız hem Konya’ya, hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor. Bugün itibariyle Çelikkayalar ailesi olarak  800 kişiyi istihdam sağlıyoruz .  Çalışan sayımız her yıl artıyor.  Konya’nın marka olmanın gururu ile büyümeye devam ediyoruz. Konya’da hizmetin en iyisini sunmak için profesyonel ekipimimiz ile çaba gösteriyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde 20 şubeye ulaşacağız. Haftaya cumartesi günü tadilatta olan TOKİ şubemizi sizlerle birlikte açacağız” diye konuştu. 

KONYALILARDAN YEREL MARKETLERE DESTEK BEKLİYORUZ 

Konya’nın her geçen gün perakende sektöründe büyüdüğünü ifade eden Konya Perakendeciler Derneği Başkanı Habib Güngör de, “Şube sayılarımızı gün geçtikçe artırıyoruz. Sizlerle beraber büyüyoruz. Konyalıların desteği ile  mağaza sayılarımızı günden güne artırıyoruz.  Konya’da istihdam anlamında önem veriyoruz. Derneğimiz çatısı altındaki marketlerimizde şu anda yaklaşık 5 bin 800 personel çalışıyor. Sizlerden de yerel markalarımıza destek bekliyoruz. Tüm Konyalı hemşerilerimizi Konya Perder çatısı altında bulunan yerel marketlerde alışveriş yapmaya davet ediyorum” dedi.

TÜRKİYE EKONOMİSİ TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN GELİŞİM GÖSTERİYOR 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkan Yardımcısı ve Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de Türkiye ekonomisinin tüm olumsuzluklara rağmen gelişim gösterdiğini ifade etti. Öztürk, “Türkiye ekonomisi ile ilgili çok şey söyleyebiliriz. Ama bu tip açılışlar Türkiye’ye biçilmek istenen role bir itiraz anlamına geliyor. Bugün görüyoruz ki bizde vazgeçmek yok. Elbette zorluklarımız olacak. Önemli olan zor zamanlarda bir şeyler yapabilmek. İşte Konya zor dönemlerde bunu başarıyor. Bizim de hep beraber kendi markalarımıza destek olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim