Son yıllarda internetin ve sosyal medyaaraçlarının kullanımının yaygınlaşmasının ardından telefonun ve diyafonkullanımı da azaldı. Özellikle dükkanlarda ve çay ocaklarında çok sık kullanılan diyafonların yerini MSN programıaldı. Hem hesaplı hem de daha kullanışlı olması nedeniyle tercih edilen MSNprogramı üzerinden çay siparişi son yıllarda yaygınlaştı. Çay ocaklarında artıkdiyafon bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Önümüzdeki aylarda kullanımdankalkacak olan MSN programı ise artık yerine skype isimli görüntülü konuşmaprogramına bırakacak. MSN programı son günlerinde en çok çay ocaklarınıntercihi haline geldi.

DİYAFON TARİH OLUYOR

Konya'da bir çay ocağı işletmecisi, diyafonsisteminin sürekli arızalanması üzerine, müşterilerinin büyük bölümününçalıştığı iş hanında internetten çay siparişi almaya başladı. KerkükCaddesi'nde çay ocağı işletmeciliği yapan esnaf ise  diyafon sisteminden istediği verimi bir türlüalamadığını, sürekli kabloların ya da diğer cihazların bozulduğunusöyledi.  Bu durumun satışlarınıetkilediğini belirten çaycı esnafı ''Bulunduğumuz iş merkezindeki işyerlerinin çoğu bilgisayar vebilgisayar teknolojisi üzerine çalışıyor. Ben de bir bilgisayar alıp internetbağlantısı kurdurdum. Şimdi Messenger (MSN) programıyla müşterilerimden siparişalıyorum'' diye konuştu.

ESNAFIN DA TERCİHİ MSN

MSN üzerinden çay siparişi veren ErtürkElektronik Sahibi İbrahim Oğuz ise “Yıllardır MSN programı üzerinden çaysiparişi veriyoruz. Çünkü MSN daha hesaplı ve kullanışlı olduğu için tercihettiğimiz bir sistem. Daha önce diyafonla sipariş veriyorduk. Zaman zamansesler anlaşılmıyordu. Artık bu sıkıntı ortadan kalktı. MSN ile çay siparişidaha anlaşılır hale geldi. MSN programının kullanımından kalkacağı ile ilgilihaberler çıkıyor. Biz de artık ona göre yeni bir program üzerinden veyafacebook üzerinden çay siparişi veririz” dedi.

İBRAHİM BÜYÜKEKEN


Editör: TE Bilişim