Kayalıpark'ta biraraya gelen platform üyeleri, Müslüman coğrafyasında yaşanan çatışmalara dikkat çekti. Platform adına konuşan Musa Kazım Yılmaz, "Müslümanların yaşadığı coğrafya da güvenlikli, çatışmanın olmadığı hiçbir bölge kalmayacak, Amerika ve İsrail'i tehdit ediyorsa hatta varlığı bir şekil Amerika'nın ve İsrail'e tehdit olarak algılanıyorsa daha da ötesi günün birinde Amerika'ya veya İsrail'e tehdit olma ihtimali bulunuyor ise bu topraklar üzerinde düzen ve istikrar bulunmayacak" dedi. 

"İslam coğrafyası küresel emperyalizmin bir paydası olacak, onlarla uluslararası anlaşmalar yapıp onların anlaşmalarının sahiplerinin bir parçası haline gelecek, onlarla ekonomik, siyasal,sosyal çıkarlarını bir görüp ,onların bölgede jandarmalığına soyunacak, ileri karakol olarak hareket edecek, kim bu söylenen senaryonun içerisinde yer almaz, buna karşı çıkar ya da karşı çıkma ihtimali ortaya koyarsa, bu durumun içerisinde onlar şiddetli bir şekilde cezalandırılacak onlara hayat hakkı tanınmayacaktır" diyen Musa Kazım Yılmaz, şöyle konuştu: "İslâm coğrafyasının her bir yeri işgallerle, iç savaşlarla bölgesel ve yerel çatışma alanlarıyla şekillendirip kan gölüne çevirecektir. Son günlerde Sina bölgesinde meydana gelen olaylar İsrail'e karşı savaşın dinamiğini meydana getiren, Müslümanlar arası çatışmalardan olabildiğince uzak durmaya çalışan İzzettin El Kassam Tugayları'na karşı yapılan saldırılar bölge için çok ciddi bir tehdit meydana getirmektedir. Varlığını İsrail'in yokluğuna adamış olan bir silahlı gücün Müslümanlardan oluşan başka silahlı güçler tarafından tehdit ediliyor olması, onlara karşı savaşın veriliyor olması ne hazin bir durumdur."

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Kürtler üzerinden İran'da oynanan oyunlara gelince, İran'ın da kendi sınırları içerisinde bir çatışma ortamına çekilmesi, bu çatışma ortamıyla terbiye edilmesi istenmektedir. İslam dünyasının hiçbir bölgesinde çatışmanın olmadığı küçücük bir toprak parçası dahi bulunmamasın istenilmektedir. Batılı emperyalist güçler istemektedirler ki İslam dünyasında herhangi bir yer çatışmanın dışında kalmasın. Böylelikle kendileri ile uğraşacak herhangi bir siyasal sosyal ve öfkeli bir güç bulunmasın. Müslümanlar kendi aralarındaki çatışmalardan Batı ile Batının emperyalist güçler ile onların çıkarlarıyla bir çatışma ihtimali verecek bir güç de dahil bulunmasın. İslami kamuoyunu Müslümanlar üzerinde oynanan oyunlara karşı daha dikkatli olmaya meydana gelecek olan sosyal ve siyasal parçalanmaların bir parçası olmaya şu anda sahnelenen oyunun içerisinde rol almamaya mevcut çatışmalardan mümkün olduğunca uzak durmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki dökülen her bir damla kan Müslüman kanı, yok edilen her imkan Müslüman imkanı, kaybedilen her değer Müslümanların değeridir."

HARUN YILMAZ 

Editör: TE Bilişim