Başı rahmet, ortası bereket,sonu günahlardan arınmaya vesile olan ve içinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni barındıran Ramazan ayının sonuna gelindi. Ramazan ayının son günleri geldiğinde başlayan bayram telaşı piyasaları hareketlendirirken, esnafı da sevindirdi. Bayram öncesinde giyimden ayakkabıya, temel gıdadan ikramlık tatlıya, kahveden bayram şekerine kadar birçok ürünü alabilmek için Konyalılar Tarihi Konya Bedesten çarşısına akın etti. Yaşanan hareketlilik esnafın yüzünü güldürdü. Ramazan ayı boyunca durgun günler yaşayan Bedesten çarşısı, Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte canlandı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kaldı, çarşı pazarda hareketlilik arttı. Bayram öncesi alışverişini yapmak isteyen Konyalılar, Tarihi Bedesten Çarşısına akın etti. Kimi eşiyle kimi de çocuklarıyla birlikte alışverişe gelen vatandaşlar bayramlıklarını almaya başladı. Okulların kapanmasıyla hem yaz tatili hem de bayram için alışveriş yapmak isteyen aileler, çocuklarıyla birlikte çarşıları doldurdu. 

TÜM KONYALILARI ÇARŞIMIZA DAVET EDİYORUZ

Tarihi Konya Bedesten Çarşısı Esnafları yaşanan hareketlilikten memnun olduklarını ifade ederek, “ Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının son haftası bizim için oldukça hareketli geçiyor. Bedesten’de bulunan birçok esnaf bu tatlı telaştan nasibine düşeni alıyor. Bayram gelmeden bayramın mutluluğu bizi de sarıyor Emeklilere bayram ikramiyesi verilmesi ve maaşların bayram dolayısıyla erken ödenmesi ekonomiyi canlandırdı. Dün başlayan yoğunluk bugün de artarak devam etti. Bu bayram yoğunluğunun arefe gününe kadar yaşanmasını bekliyoruz. Özellikle bayramdan sonra bir hareketlilik yaşanacak. Çünkü düğün sezonu açılacak ve seçimin ardından vatandaşlar yaz tatiline çıkacak. Bundan dolayı çarşılarda bir alışveriş hareketliliği yaşanacak. Tüm vatandaşlarımızı Tarihi Bedesten Çarşısına alışveriş yapmaya davet ediyoruz." diye konuştu. 

SEYYAR SATICILAR OTOPARK’TA

Bu arada Konya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri seyyar satıcıları birarada topladı. Bu kapsamda İplikçi Camii arkasında bulunan otoparkın üst kısmında seyyar satıcılar ürünleri satıyor. Ekonomik olarak daha uygun ürünlerin bulunması nedeniyle tercih edilen pazarda yoğunluk yaşanıyor. Seyyar satıcılarda satışlardan oldukça memnun. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim