Çanakkale destanını ölümsüzleştiren ve eşi benzeri görülmemiş bir mücadele ile vatan savunmasında fedakârlık gösteren ecdad, “Yiğitlere Destan Gecesi” ile Selçuklu Kongre Merkezinde dualarla, Kuranı Kerim tilaveti ve çeşitli etkinliklere anılacak. 

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenecek olan "Yiğitlere Destan Gecesi" ne dünyaca ünlü hafızlardan Abdullah Altun, Anas Bourak Kuranı Kerim tilaveti ile katılırken, İbrahim Sadri kendine has üslubuyla destan şiirlerini seslendirecek, tiyatro gösterisi ile de ecdadın nesiller boyu unutulmayacak destanından bazı kesitler izleyici ile buluşacak.   

Selçuklu Kongre Merkezi'nde ücretsiz olarak sunulacak olan program 18 Mart Pazartesi günü saat 20:00'de gerçekleştirilecek.

Selçuklu'dafarklı yüzlerce etkinliğin gerçekleştiği en önemli merkez olan Selçuklu Kongre Merkezi önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Yiğitlere Destan Gecesine” tüm Konyalıları davet ederek, “Selçuklu'da  güzel bir etkinliğe daha imza atıyoruz. Ecdadımızın hayırla ve dualarla yad edileceği “Yiğitler Destan Gecesinde” tarihimizin yakın geçmişinde büyük fedakarlıkların ve vatan savunmasının yaşandığı, tarihin adeta bir dönüm noktası olan dünyanın en önemli destanını yazan yiğitlerimizi rahmetle, minnetle anacağız. Onların hatıralarını yaşatmaya çalışacağız. Bağımsızlık uğruna canı pahasına vatanını koruyan ve bunu tüm dünyaya gösteren ecdadımız “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyerek bu aziz vatanı bizlere emanet ettiler. Bu mücadelenin mayasında vatan sevgisi, inanç, kahramanlık ve mücadele ruhu bulunmaktadır. Çanakkale bugünün ve geleceğin güçlü Türkiye’sinin temelinin atıldığı eşsiz bir zaferdir. Bu önemli destan gecesine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim