Selçuklu Belediyesi tarafından ilki 2016 yılında gerçekleştirilen Konya’nın en büyük kültür projesi olarak dikkat çeken “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunun bu yıl 3. etabı yapılıyor. İlk yıl 12 bin 100, 2. yıl 8 bin 424 öğrencinin dahil edildiği program kapsamında bu yıl da 9 bin 212 öğrenci Çanakkale’ye götürülecek. Böylece Selçuklu Belediyesi 3 yılda toplam 29 bin 700 öğrenciyi Çanakkale’ye götürmüş olacak. Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunun 3. etabını tanıttı.

Tanıtım programında Başkan Altay’a AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da eşlik etti. Programda konuşan Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay, sözlerine İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutlayarak başladı. 

“Selçuklu’nun Torunları Ecdatla Buluşuyor” Projesi’nin artık geleneksel hale geldiğini belirten Başkan Altay, programın 3. etabının Çarşamba günü itibari ile başladığını ve ilk heyetin Çanakkale’yi gezdiğini söyledi.

2 yıl boyunca programı sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını dile getiren Başkan Altay, sözlerini şöyle sürdürdü, “İlk yıl 12 bin 100 öğrenciyi, 2. yıl 8 bin 424 öğrenciyi bu yıl da 9 bin 212 öğrencimizi götürerek toplamda 29 bin 700 öğrencimizi Çanakkale’ye götürmüş olacağız. Çok büyük bir organizasyonu yapıyoruz. O yüzde Konya’nın en büyük kültür organizasyonu diyoruz. Bu organizasyon sadece çocuklarımızın bir yerden bir yere seyahat etmesi değil. Programdan önce okullarımızda tiyatro gösterimi ile Çanakkale’ye hazırlanan öğrencilerimize dağıtılan kitapçıkla öğrencilerimizin bu konuyla ilgili okumalarını arzu ediyoruz. Milli ve manevi duygulara sahip rehberler eşliğinde bu gezi gerçekleştiriliyor. Çanakkale bizim için önemli. Sultan Alparslan’la başlayan Anadolu yolculuğu, bir çok kahramanlık destanıyla dolu. Çanakkale de bunlardan bir tanesi. Amacımız milli ve manevi değerlere sahip bir nesli geleceğe hazırlamak. Çanakkale ruhunu yaşatmak adına önemli bir organizasyon yapıyoruz. Bu seyahatin önemli işlerinden biri uçakla yapılıyor olması. Bu çok zor ve maliyetli bir iş. Ama diğer türlü yolun çok uzun sürmesi, konaklama ihtiyacı ve yorgunluktan dolayı gezinin konforunda sorunlar yaşanmasından dolayı uçakla gitmek gerekli. Bu vesile ile bir çok çocuğumuz ilk defa uçağa biniyor.”

MİLLİ VE MANEVİ DUYGULAR ZİRVE YAPIYOR

Günübirlik yapılan gezinin detaylarını paylaşan Başkan Altay, Çanakkale gezisinin oldukça dolu geçtiğini vurguladı. Altay sözlerine şöyle devam etti, “Kilitbahir ve Namazgah Tabyaları, Rumeli-Mecidiye tabyası, Şehit Onbaşı ziyareti, Şahindere-Sargıyeri şehitliği ziyareti, Güney Cephesi ve şehitlik abidesi ziyareti, Yahya Çavuş ziyareti yapılıyor. Öğlen yemeği sonrası Çanakkale Destanı Müzesi, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt ve yeraltı tünelleri siperleri ziyaret ediliyor, 57. Alay ziyaret ediliyor, Contbayırı Siperleri, Çanakkale Aynalı Çarşı ziyareti sonrası akşam Konya’ya hareket ediyoruz. Yaklaşık 21. 15’te Konya Havalimanı’na ulaşmış oluyoruz. Bu ziyaret sırasında Çanakkale Şehitleri abidesi sorasında çekilen fotoğraflarımız da hemen o gün hediye ediliyor. Unutulmaz bir hatıra oluyor. Öğrencilerimize yaptığımız ankette, hakikaten güzel tepkiler alıyoruz. Yola çıkmadan önceki duygularla geldikten sonraki duygular oldukça farklı. Milli ve manevi duyguların zirve yaptığı bir durumla gençlerimiz Konya’ya dönüyor. İnşallah bu programımız da diğer 2 programımız gibi herhangi bir aksaklık olmadan tamamlanır.”

ÇANAKKALE’YE SELÇUKLU İMZASI

Başkan Altay, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlamalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Çanakkale'de Selçuklu Belediyesi tarafından restore edilen 1915 hastanesine de değindi. Çanakkale 1915 filmi için yapılan hastane binasının bahçesinde Türkiye’de ilk kez bir açık hava müzesi inşa edildiğini belirten Başkan Altay, “Dışarda canlı mankenler ile o günün hastane şartlarını anlatan bir müze. İnanın gittiğinizde oradaki zamana geri dönüyorsunuz. Maketler çok canlı. İnsanın etkilenmemesi mümkün değil. Çünkü savaş sadece cephede yürütülmüyor. Özellikle savaşta yaralanan askerlerimle ilgili anlatılan olaylar mekanla çok etkileyici olmuş. Bugünden itibaren orayı da ziyaret ediyor öğrencilerimiz. Tüm Türkiye’den oraya gidenler için bir ziyaret alanı oluşturmuş olduk. Bu işler mutlaka yapılırdı ama önemli olan bu iş Konya’ya nasip oldu” diye konuştu. 

BUGÜNÜ OKUMAK İÇİN DÜNÜ ÖĞRENMELİYİZ

AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer de, Çanakkale’nin unutulmaması gerektiğini bunun için de Selçuklu Belediyesi’nin bu organizasyonun önemli olduğuna değindi. Türkiye’nin dün de bugün de aynı düşmanlarla mücadele ettiğini vurgulayan Özer, bugünü iyi okuyabilmek için ecdadın dün yaptığı mücadeleyi akıllardan çıkarmamak gerektiğini söyledi.  Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin geçmişini bilerek bu vatanın kendilerine hangi şartlarda emanet edildiğini bilmeleri adına organize edilen bu programın yapılmasından oldukça mutlu olduklarını dile getirdi. Program kapsamında daha önce Çanakkale’ye giden öğrenciler ise programın kendilerine milli ve manevi anlamda büyük faydalar sağladığını dile getirerek, programdan dolayı Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay’a ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. Konuşmaların ardından “Selçuklu Torunları Ecdadla Buluşuyor” organizasyonunun 3. etabı kapsamında Çanakkale’de bulunan Selçuklu Fen Lisesi, Final Temel Lisesi, Konya Çimento Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile canlı bağlantı yapıldı. Gezideki öğrenciler programdan dolayı Selçuklu Belediye Başkanı U. İbrahim Altay’a teşekkür etti. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim